Målgruppe

Hovedforløb

Fagområde

Kontor, Handel og Forretningsservice

Varighed

2 timer 30 minutter

Uddannelse

Kontor med specialer

Viden Om Data

I dette undervisningsforløb vil eleverne blive klogere på, hvordan offentlige virksomheder kan reducere deres CO2-udledning. Desuden vil de blive introduceret til Scope 1-3 og fakturadata, der er essentielle begreber for at forstå virksomheders CO2-udledning. Forløbet henvender sig til elever på hovedforløbets kontoruddannelse med speciale i offentlig administration.

Beskrivelse

CO2-udledning og de stigende globale temperaturer har været forudsagt af forskere siden slutningen af det 19. århundrede, men i mange år har problemet ikke interesseret særligt mange. Det er en stor kontrast til i dag, hvor CO2-udledningen fylder en betydelig del i politik, medier og hos virksomheder.

Eleverne får gennem materialet her viden om, hvorfor offentlig virksomheder skal spare på deres udledning af CO2. Scope 1-3 og fakturadata bliver forklaret som centrale begreber for at give en forståelse for, hvordan virksomheder udleder CO2. Via tekst, grafik, podcast, ekspertvideoer og øvelser vil eleverne blive klædt på til at komme med konkrete bud på, hvor man sparer på CO2-udledningen i deres virksomhed.

Dette undervisningsforløb henvender sig til elever på hovedforløbets kontoruddannelse med speciale i offentlig administration under faget Politisk Styring og Økonomi.

Undervisningsforløbet er udviklet af Mette Sophie Holm Volsing og Helle Bitsch Bay fra Niels Brock.

Du kan bladre direkte i undervisningsforløbet herunder.

Hvis du klikker på den turkise tekst herunder, vil e-bogen blive åbnet i en ny fane. Det link kan du kopiere og dele med dine elever.

Klik her og del linket med dine elever.

OBS! Log ind for at downloade den tilhørende lærervejledning, som du finder nederst på denne side.

Læringsmål

  • Eleven kan tilrettelægge og gennemføre arbejdsopgaver ud fra en grundlæggende forståelse af faktorer, der påvirker virksomhedens aktiviteter, herunder faktorer som rentabilitet, markedsforhold, innovation og bæredygtighed.

Materialet er blevet downloadet af 17 brugere.

Download materialer

Du skal være logget ind for at kunne downloade forløb.