Undervisere i praktik i e-handelsvirksomheder

Undervisningen skal afspejle virkeligheden – derfor tager undervisere i praktik i e-handelsvirksomheder. I Videncenter for Digital Handel samarbejder vi med virksomheder om at sende undervisere i praktik for at give dem et indblik i den dynamiske og teknologiske hverdag i nutidens handelsvirksomheder.

Søren tjekker scanneren for at finde den næste vare, som skal puttes i ordren efter gårsdagens liveshopping-event. Lagersystemet har optimeret ruten, så Søren skal gå kortest muligt for at plukke varerne.

Dagen før var Søren fra IBC og Gitte fra UC Holstebro med til at arrangere et liveshopping event for e-handelsvirksomheden Pluspige i Odder. Her skulle der findes varer, fastsættes priser, indskrives varer i liverobotten og gøres studie klar – blandt andet.

“Det er kommunikation, det er salg, det er markedsføring, det er afsætning, det er økonomi, det er IT, det er sgu alle vores fag, der kommer i spil her,” siger Gitte Jakobsen om praktikken hos Pluspige.

Jens Kristian fra AABC i praktik hos Lightsolutions

Morten Grabowski fra LuksusBaby viser rundt

Gitte fra UC Holstebro i praktik hos PlusPige

I praktik hos GrejFreak

Anne-Mette fra Aalborg Handelsskole i praktik hos Lightsolutions

Virksomheder investerer i fremtidens arbejdskraft

Ønsket med praktik er at give undervisere på landets merkantile erhvervsskoler et indblik i dagligdagen for medarbejderne i en e-handelsvirksomhed. Sammen med virksomheden strikker Videncenter for Digital Handel et 2-dages program sammen til underviseren. Formålet er at sende underviserne forbi en række forskellige funktioner og afdelinger i virksomheden – og der, hvor det er muligt, får de også selv lov at få fingrene i opgaverne.

”Vi bruger gerne tid på undervisere, idet vi ser dette som en meget interessant forbindelse til elever, som er den fremtidige arbejdskraft. Vi synes det er supergodt, at underviserne finder det interessant at holde sig opdaterede med det nuværende erhvervsliv og præcis hvordan en upoleret hverdag ser ud. Det tror vi på giver eleverne den mest opdaterede og troværdige indsigt i erhvervslivet, og måske kommende arbejdsplads / felt,”
Morten Grabowski Kjær
CEO / Luksusbaby

Effekten kan mærkes ude hos fremtidens medarbejdere

Praktikopholdet har en synlig effekt direkte ind i undervisningen: “Bare det at man har prøvet det, så kan man bruge det mere i sin undervisning og komme med konkrete eksempler, som er rigtig meget det, eleverne lærer noget af…” siger Anne-Mette som var i praktik i Lightsolutions og som til daglig er underviser på Aalborg Handelsskole.

Det er så fedt, at de sender lærerne ud på de her praktikker. Jeg er selv digital handelselev og hos en af mine lærere gik det faktisk op for hende, hvor svært det er at skrive tekster til varer en hel formiddag. Mange gange er der en "skolevirkelighed" og en "virkelighed" - her bliver de meget mere symbiotiske og er et virkeligt fornuftigt tiltag i en verden i fuld udvikling.
Digital handelselev
Udtalelse efter at underviser har været i praktik

Er du som underviser interesseret i at komme i praktik?

Skriv dig op og få automatisk besked direkte i din indbakke når vi har nyt om praktikkerne. Det betyder desværre ikke, at du er garanteret en plads – og forpligter dig samtidig heller ikke hvis hverken virksomhed eller tidspunkter passer dig.

Fakta: Praktikken er typisk over 2 sammenhængende dage og for 2-3 undervisere af gangen.

Virksomheder vi samarbejder med

Niels Ralund, e-handelsdirektør i Dansk Erhverv: “Mere af det, tak!”

Har din virksomhed lyst til at åbne dørene for undervisere?

Har du lyst til at bidrage til styrkede erhvervsuddannelser med praksisnær undervisning, så tag fat på Jesper og hør om muligheden for at få undervisere i praktik.

Hvad kræver det af virksomhederne?

  • Virksomheden skal have en digital afsætningskanal
  • Kan afsætte tid til forberedelse og modtagelse af 2-3 undervisere i 2 dage
  • Har lyst til at dele ud af viden til undervisere
  • Har medarbejdere, der har lyst til at fortælle om processer og demonstrere arbejdsgange

Har du spørgsmål?

Jesper Krogh Schlosser2341 3342jeks@digitalhandel.dk