EUXBizCup - case competition for EUX-elever

Igen i år kan dine EUX-elever dyste i at løfte den online omsætning i en virksomhed. Og årets case er Handywomanshop.dk! Så nu skal eleverne komme med gode ideer til, hvordan man kan sælge mere værktøj til kvinder (og andre) online!

Årets case: Handywomanshop.dk

Årets case er webshoppen handywomanshop.dk, som sælger værktøj primært til en kvindelig målgruppe. Kvinden bag webshoppen, Jeanne Thylkjær Fjorback, er selv gør-det-selv-kvinde og har et ønske om at udbrede kendskab til webshoppen.

Så årets udfordring lyder: Hvordan kan Handywomanshop.dk øge sin digitale omsætning? 

Følg med på euxbizcup.dk for mere information om årets case competition eller tilmeld din klasse til Morten Christoffersen på morc@digitalhandel.dk.

 

Mere e-handel på skoleskemaet

EUXBizCup er en casecompetition for EUX-elever på de danske erhvervsskoler, og har været gennemført siden 2019. Konceptet er, at eleverne skal analysere din virksomhed og komme med konkrete forslag til, hvordan din online omsætning kan øges. Casen i 2020 var den online markedsplads Danish Fair Fashion & Living, hvor vinderen blev fundet i december. Første år var de konkrete forslag medvirkende til at 2019-casevirksomheden, fiskegrejsbutikken Aarhus Fishing Gear nåede sin 2019 omsætning i løbet af første halvår 2020. Hør indehaveren Claus Hingeberg fortælle om sine oplevelser med deltagelsen her:

Dyst med elever fra hele Danmark

Eleverne får stillet en række videoer, data og information om virksomheden til rådighed for at kunne komme med det bedste løsningsforslag til at øge casevirksomhedens omsætning.

Eleverne skal arbejde sammen i en gruppe og har en uge til at løse opgaven. Det bedste opgaveforslag fra hver skole kommer med i en national pulje af forslag, hvoraf de bedste bliver udvalgt til finalen. Eleverne dyster altså mod både deres egne klassekammerater og andre elever fra hele Danmark.

Vindergruppen får 5.000 kr. samt muligheden for at se deres vinderforslag i virksomheden!

Skal din klasse vinde i år?

Sidste år løb EUC Nordvest af med sejren for årets bedste idé til Dansih Fair Fashion & Living. Udover en præmie på 5.000 kr. fik eleverne også opmærksomhed fra lokale medier og indledte et tæt samarbejde med virksomheden for at gøre vinderforslaget endnu bedre.

Vindere af EuxBizCup 2020: EUC Nordvest

Vindere af EuxBizCup 2019: Skive College

Alt det du skal vide for at være med

Der dystes i Erhvervsområde 1 (EO1) og det er åbent og gratis for alle landets skoler at deltage.

Det tager 1 uge at gennemføre case competition.

Case competion skal gennemføres ude på din egen skole, når I har Erhvervsområde 1 i efteråret 2021.

Går  I videre til finalen, skal I præsentere jeres forslag for et dommerpanel og de andre finalister. Finalelokation er endnu ikke offentliggjort.

 • Du skal have et overblik over casen: Hvilken type virksomhed er casevirksomheden, hvad er virksomhedens forretningsmodel, hvilke data har eleverne til rådighed etc.
 • Du skal forberede de workshops du vil gennemføre i ugen (hvilken teori mangler du at gennemgå med dine elever, for at de kan løse opgaven?)
 • Du skal koordinere indbyrdes i underviserteamet, hvem der har hvilke roller etc.
 • Du skal, i samarbejde med resten af underviserteamet, udvælge det bedste forslag fra jeres skole.
 • Du skal deltage i finalen sammen med din klasse i fald de går videre.
 • En fuldt bygget case, der opfylder de faglige mål i bekendtgørelsen for Erhvervsområde 1.
 • Alt hvad eleverne har brug for, for at løse opgaven: En fuldt bygget case med video interview, data fra webshoppens Google Analytics-konto, problemformulering etc.
 • En udførlig lærervejledning, med forslag til teori og modeller, der kan inddrages for at løse casen, eksempler på løsningsforslag, eksempler på opbygning af ugeforløbet for underviseren og meget andet.
 • Eleverne har mulighed for at stille spørgsmål direkte til ejeren af virksomheden den uge, hvor de arbejder med casen.
 • Webinar med Q&A for teamledere/uddannelsesledere før sommer.
 • Webinar med Q&A for undervisere efter sommerferien.

Det står frit for hvilke fag, I vælger at inddrage til at løse opgaven. I 2019 valgte mange skoler at arbejde med afsætning som det ene fag.

euxbizcup.dk vil du finde en liste over fag, metoder og modeller, du med fordel kan tage udgangspunkt i, samt forslag til, hvordan fagene i samspil kan løse opgaven.

 • Du kan vælge at gennemføre EUXBizCup på jeres skole i hvilken som helst uge i efteråret 2021 – senest mulige gennemførelse er dog uge 47.
 • Finalen afholdes i uge 49, og videncenteret skal udvælge finalisterne i uge 48. Derfor skal alle skoler have afsluttet deres forløb senest i uge 47.

Som afslutning på ugen, skal eleverne aflevere et konkret markedsføringstiltag, der kan implementeres direkte af virksomheden, samt en video, hvor de præsenterer deres løsningsforslag.

 • Hver skole skal sende ét vinderforslag ind til Videncenter for Digital Handel. Hvilket forslag I sender videre, skal I afgøre ude på skolen. Er der flere klasser tilmeldt, skal vinderen findes på tværs af klasserne. Det samme er gældende, hvis der er flere lokaliteter tilknyttet skolen.
 • Vinderforslaget fremsendes umiddelbart efter EO1 er afsluttet ude på skolen.
 • Vinderforslagene går igennem en screeningproces hos Videncenter for Digital Handel, og de 5 bedste udvælges.
 • De 5 finalister offentliggøres i uge 48. Herefter vil der være en uges tid til at forberede og finpudse præsentationen, inden den skal fremlægges for et dommerpanel til finalen.

Finalen afholdes i uge 49.

Vindergruppen får et kontantbeløb på 5.000 kr.

Samtidig forpligter casevirksomheden sig til at implementere vinderforslaget, så vindergruppen kan se deres forslag ført ud i livet.

Du tilmelder din klasse ved at sende en mail til konsulent, Morten Christoffersen.

Så vil han give dig mere information om det videre forløb.

Har du spørgsmål?

Alle spørgsmål kan rettes til projektleder Morten Christoffersen og det er også her du skal tilmelde dig, hvis din skole skal være med.

Kontakt

Morten ChristoffersenKonsulent4171 5705morc@digitalhandel.dk