EcomTrainer - online læringsplatform

EcomTrainer er en online læringsplatform, som alle landets erhvervsskoler gratis kan benytte. Her får undervisere og elever adgang til at øve sig i at lave fx Facebook annoncer og bygge en webshop. Der er introduktionsvideoer, opgaver, simuleringer og lærervejledninger tilknyttet de forskellige værktøjer - det er bare at gå i gang!

Hvad er EcomTrainer?

EcomTrainer er en online læringsplatform for erhvervsskolerne, der gør det muligt for eleverne at få hands-on erfaring med online værktøjer som f.eks. Facebook Ads, emailsystemer og Google Ads. EcomTrainer er bygget op omkring den digitale kunderejse: Fra opmærksomhedsfasen til køb og loyalitetsfasen. I hver fase er der tilknyttet en række værktøjer, og til hvert værktøj er der introduktionsvideoer, opgaver og simuleringer.

Som underviser får du også adgang til en lang række lærervejledninger samt ideer til, hvordan du kan afvikle undervisning i EcomTrainer.

EcomTrainer er udviklet af Videncenter for Digital Handel med støtte fra regeringens ”Vækstplan for handel og logistik” fra januar 2020 og i samarbejde med undervisere fra erhvervsskolerne.

Hvem kan bruge EcomTrainer?

EcomTrainer er gratis at bruge for alle undervisere og elever på erhvervsskolerne. Både elever på grund- og hovedforløb kan med fordel benytte EcomTrainer. Man logger på med sit UNI-login og alt afhængig af, om du er elev eller underviser får du så adgang til hhv. elev-siden og underviser-siden. På underviser-siden er der adgang til bl.a. lærervejledninger, facitlister og til at se elevernes resultater.

Sådan kommer du i gang

EcomTrainer er gratis at bruge for alle elever og undervisere på erhvervsuddannelserne. Du og dine elever kan logge ind med Unilogin på ecomtrainer.dk og så har I adgang til værktøjet.

Vær opmærksom på, at for at kunne benytte EcomTrainer, skal din institution have den nødvendige adgang og en databehandleraftale. Du finder en liste over skoler med adgang på forsiden af ecomtrainer.dk. Hvis din skole ikke har adgang, skal du kontakte Flemming Jessen: flmj@digitalhandel.dk.

Hvordan har det været som underviser at bruge EcomTrainer?

Hør Mette Mai Kryger, underviser på Svendborg Erhvervsskole & Gymnasier, fortælle om hvordan det har været at komme i gang med EcomTrainer.

Læs, hvordan Christina fra U/NORD har brugt EcomTrainer i sin undervisning – klik på billedet

Om EcomTrainer

Som en del af regeringens ”Vækstplan for handel og logistik” blev der i 2020 givet 2 mio. kr. til Videncenter for Digital Handel i støtte til at udvikle et digitalt læringsværktøj til de merkantile erhvervsuddannelser. EcomTrainer skal styrke erhvervsskoleelevernes kompetencer inden for digitalt salg og markedsføring.

Det er gratis for alle undervisere og elever på erhvervsskolerne at bruge EcomTrainer. Udover værktøjer til simulering, findes der i EcomTrainer en lang række lærervejledninger til at understøtte undervisningen.

Har du spørgsmål?

Flemming B. Jessen2541 3611flmj@digitalhandel.dk