Hvad betyder cirkulær økonomi? Og hvad er det nu deleøkonomi er? Der findes et hav af indviklede og svære klimabegreber. Find ud af hvad de betyder i denne podcast, som består af 23 små episoder, der hver forklarer et begreb.

Lyt dig klogere

Hver episode i denne podcast begynder med en kort og præcis forklaring af begrebet. Derefter følger eksempler fra forskellige fagområder og brancher. Til sidst er der mulighed for, at eleven kan reflektere over, hvordan begrebet påvirker eget fag eller branche.

Du kan lytte med herunder eller hvor du plejer at lytte til podcast.

Podcasten er iværksat af CIU – Center for anvendelse af IT i undervisningen i samarbejde med Videncenter for Digital Handel og Videnscenter for Håndværk og Bæredygtighed.

Vil du hellere læse om begreberne?

Så download en begrebsordbog nedenfor.

Til dig som underviser

Klimabegreber er en podcast, som sætter fokus på klimaundervisningens vigtige og svære begreber. Vi dykker ned i nøje udvalgte klimabegreber og giver dine elever en letforståelig ordforklaring, så de kan lære at anvende begreber i og uden for undervisningen.

Podcasten er lavet til både EUD– og AMU-undervisning.

Hvordan er episoderne bygget op:

  1. Hver episode indledes med en kort og præcis ordforklaring.
  2. Herefter udfoldes begrebet gennem eksempler fra forskellige fagområder og brancher.
  3. Til sidst får eleverne mulighed for at reflektere over begrebets betydning inden for deres egne fagområder eller brancher.

Denne opbygning betyder, at hvis eleven står over for et nyt begreb i klimaundervisningen, kan eleven lytte til hele episoden for at opnå en dybere forståelse med både ordforklaring og eksempler.

Hvis eleven derimod kun ønsker at repetere betydningen af et begreb, kan det være nok kun at lytte til den korte ordforklaring i begyndelsen af episoden.

Pia R. Bødker

Har du spørgsmål?

Pia R. Bødker
Bæredygtighedskonsulent