Hvad er EcoCocon

EcoCocon producerer miljøvenlige halmelementer til byggeriet. De har udviklet en smart metode til fremstilling af halmelementer. Halmen komprimeres i trærammer til en densitet som giver en høj termisk modstand, høj lydisolering og god brandisolering.

EcoCocon produktet har en uovertruffen positiv miljøprofil, da halmelementerne hovedsageligt består af halm, som er en fornybar ressource, og endda i sig selv blot et biprodukt fra landbruget.

Halmen leveres fra lokale landbrug i fabrikkens omegn i Litauen. Derved er miljøpåvirkningen fra transporten af råmaterialer minimeret. Til produktionen af halmelementer anvendes udelukkende elektricitet. EcoCocon planlægger i øjeblikket at etablere et vindkraftværk, så virksomhedens energikilde i fremtiden vil bestå af ren vedvarende energi. Med udbredelsen af produktet, ville det naturligvis være optimalt at lave produktionen i flere lande, og derved spare på den tunge transport, og EcoCocon er i gang med at udvikle næste produktionslinje, med henblik på decentral produktion.

EcoCocon tilbyder altså:

  • bygningsdele af fornyelige ressourcer
  • produktionen af halmelementerne sker under miljøvenlige forhold
  • de færdige bygninger har fremragende egenskaber
  • diffusionsåbne konstruktioner, som er sunde og komfortable at leve i

 

Virksomheden blev etableret i år 2008. De sidste ti år er der produceret ca. 20.000 m2 halmelementer, svarende til omkring 100 huse.
Produktet er certificeret som PassivHus element og er Cradle to Cradle certificeret. Læs mere om produktet på deres hjemmeside.