DOBOT-kursus 2: Kreativt 3D-design med Dobot

Målgruppe

EUD GF1, EUD GF2, EUX

Fag / Emner

Teknologi, byggeri og transport

Varighed

8 timer 00 minutter

Fagområde

Værktøjsuddannelsen, Smedeuddannelsen, Procesoperatøruddannelsen, Industriteknikeruddannelsen, Teknisk Designer, Industrioperatøruddannelsen

Automation & Robotteknologi (Nord)

Kurset tager sit udspring i kreativiteten, hvor det gælder om at bruge sin fantasi til at løse den opgave, som der bliver arbejdet med i dette kursus. Opgaven er en konkurrence, der går ud på, at man skal lave en kuglebane, hvor Dobot skal bruges til at få kuglerne op i kuglebanen. Der gives point i forhold til, hvor kreativ udførelsen er.

Formålet med dette kursus er at bygge videre på den viden om Dobots, du har opnået ved at gennemføre kursus 1. Har man ikke været igennem dette kursus, men set kurset igennem og kender til styringen af en Dobot, så kan man godt være med her.

Dette forløb er blevet downloadet af 18 brugere.

Læringsmål

  • At introducere et kreativt element i arbejdet med Dobots, hvor der er fokus på at bruge sin fantasi til at løse den opgave som der bliver arbejdet med i dette kursus.
  • At arbejde med en konkurrence, der går ud på, at man skal lave en kuglebane hvor Dobot skal bruges til at få kuglerne op i kuglebanen.

Beskrivelse

I samarbejde med videnscentrets partnerskole NEXT er der udarbejdet dette kursus i kreativ problemløsning med Dobots.

En Dobot er en firakset robotarm, der er så lille, at den kan stå på et skrivebord. Med dens beskedne størrelse og høje grad af brugervenlighed er den velegnet til undervisningsbrug.

Softwaren er logisk opbygget og nem at komme i gang med. Robotten kommer med forskellige værktøjer såsom blyantholder, sugekop, gripper og 3D-printer.

Deltagere på dette kursus bliver introduceret til kreativ tænkning og problemløsning ved brug af Dobot .

Download materialer

Du skal være logget ind for at kunne downloade forløb.