Dato / Tid

12. december 2022

Kl. 15:15 - 16:00

Sted

Online via Zoom

Kan svejserobotterne hjælpe til med at opnå Danmarks ambitiøse 2030-klimamål? Og hvilke perspektiver er der overhovedet i at bruge svejserobotter i produktionen? Det er nogle af de spørgsmål, som vi stiller skarpt på i dette spændende webinar om svejserobotter og klimamål.

Dette webinar er for virksomheder med smedelærlinge – er du faglærer eller EUD-elev på smedeuddannelsen så klik på linket nederst på siden, så kommer du hen til webinaret om samme emne for faglærere og elever.

I samarbejde TEC udbyder videnscentret webinar om svejserobotter og klimamål med smedeunderviser Martin Højfeldt fra TEC som vært.

En fremtid med robotter

Når Martin Højfeldt i sin daglige gang på TEC underviser smedeelever på grund- og hovedforløb, oplever han, at eleverne ser sig selv i en fremtid, hvor robotterne er en del af deres arbejdsdag.

Men nogle virksomhederne kan indimellem have svært ved at se, at det giver mening med robotter fx ift. ”det tager for lang tid at sætte robotten op” og ”så er en fremtid med robotter jo ikke så smedefagligt”.

Vi har så hårdt brug for, at der uddannes nye smedesvende for at kunne følge med den grønne omstilling – så hvordan kan vi friste de unge og virksomhederne med udsigt til at få en robot som medarbejder i virksomheden?

Det har Martin Højfeldt sat sig for at udfordre og inviterer derfor Rasmus Tønnov From fra Migatronic med i studiet for at tale om perspektivet i at bruge svejserobotter i produktionen.

  • Hvordan kan robotter være med til at gøre det arbejdsmiljømæssigt bedre at være smed?
  • På hvilken måde ændrer anvendelse af svejserobotter det arbejde, som smedesvende kommer til at få?
  • Hvad kræver det af medarbejderne og virksomhederne, når de implementerer svejserobotter i produktionen?
  • Hvordan ser fremtiden ud for smedefaget og robotsamarbejdet?
  • Når vi ser frem mod klimamålene i 2030 og behovet for arbejdskraft til at varetage den grønne omstilling – har vi så svejsere nok?

Webinar til faglærere og elever

Dette webinar udbydes også til faglærer og EUD-elever på smedeuddannelsen – find det her.