Dato / Tid

3. oktober 2023 - 5. oktober 2023

Kl. 8:00 - 16:00

Sted

MCH Messecenter Herning
Vardevej 1
7400 Herning

Vinderen af DM i 3D-print for erhvervsskoleelver skal i år findes på hi Tech & Industry Scandinavia. Konkurrencen udspiller sig i området 3D TECH, der i forvejen samler branchen inden for 3D-teknologier.

DM i 3D-print er sat i verden for at fremme teknologiforståelse, 3D-skills og kreativitet blandt elever på erhvervsskoler. Formålet er, at fremtidssikre elevernes kompetencer, så de kan være med til at bringe ny viden og innovative metoder ud på fremtidens arbejdsmarked.

Det er første gang, at konkurrencen afholdes med fysisk fremmøde, da konkurrencen ellers har foregået dels online og ude på de enkelte skoler. Men i år skal vinderholdet findes på Hi-messen i Herning den 3.-5. oktober 2023 i et samarbejde mellem Videnscenter for Automation og Robotteknologi, Videnscenter for Håndværk, Design og Arkitektur, MCH Messecenter Herning, Center for Industri, Dansk AM Hub og Herningsholm Erhvervsskole.

Konkurrencen

Konkurrencen er sammensat af fem delopgaver inden for forskellige aspekter af 3D-print, der skal løses i løbet af de tre konkurrencedage på Hi Messen.

Krav til deltagerne

  • Konkurrencen er rettet mod alle erhvervsskoleelever, der har afsluttet hovedforløb 1, og som har interesse for 3D-print og 3D-tegning
  • Et hold skal bestå af 2 elever (alle uddannelsesretninger er velkomne)
  • Holdene skal deltage på en træningscamp i uge 37 i Herning, hvor forskellige 3D-teknologier trænes. På campen klædes eleverne på, så de har alle forudsætninger for at løse opgaverne til konkurrencen. De trænes af eksperter på området.
  • Hver skole, der tilmelder sig konkurrencen har i alt 2 pladser (max antal pladser 12-14 hold af 2 personer). Hvis fx Grundfos gerne vil stille med et hold til konkurrencen, tages pladsen fra den skole som eleverne går på (eksempelvis Industriteknik fra Herningsholm eller Viborg)
  • En skole må godt få en plads fra en anden skole (fx Mercantec giver en plads til SESG) – max antal deltagende hold pr. skole er fortsat 2.

Talentcamp

Talentcamp afholdes over i alt 2 dage på følgende datoer:

Torsdag d. 14/9 fra kl. 9.00 – 17.00 (max antal deltagere 28 stk. )
AM-Learning Lab
Lillelundvej 21, Herning.

NB: Der er mulighed for at sove på skolehjem fra onsdag til torsdag, hvis man kommer langvejs fra.

Mandag d.  2/10 fra kl. 8.00 -16.00 (Max antal deltagere 28 stk.)
MCH
Vardevej 1, Herning.

NB: Der er mulighed for at sove på skolehjem fra søndag til mandag, hvis man kommer langvejs fra.

Mere information

Vil du have yderligere information om konkurrencen, så skriv eller ring til Daniel Ambrosius Frederiksen på tlf.:  20 37 46 96 eller mail:  danf@mercantec.dk

Ønsker du at deltage som gæst på messen, og/eller deltage i kåringen af vinderne torsdag d. 5. oktober, kontakt heni@mercantec.dk