Social- og sundhedspraksisnære cases er nye undervisningsforløb, som kan bruges fra forberedende grunduddannelse (FGU) til grundforløb, hovedforløb og praksis.

Videnscenter for Velfærdsteknologi og landets social- og sundhedsskoler indgik et samarbejde om et nyt initiativ – at livestreame alle dagene fra Danmarksmesterskaberne i SOSU Skills 2023 (DM i Skills).

Alle optagelserne fra DM i Skills er efterfølgende blevet udarbejdet som undervisningsforløb, og kan bruges fra forberedende grunduddannelse (FGU) til praksis. Vi kalder det social- og sundhedspraksisnære cases.

Social- og sundhedspraksisnære cases

Vores social- og sundhedspraksisnære cases indeholder nogle af de områder, som du/elever møder i det sociale- og sundhedsfaglige område.

  • Opgaver på medicinsk afdeling – Sygepleje til ældre medicinsk patient
  • Opgaver på kirurgisk afdeling – Postoperativ sygepleje (nyopereret borger)
  • Rehabilitering i eget hjem – Rehabilitering af borger med følger efter apopleksi (blodprop i hjernen)
  • Pleje og rehabilitering på plejecenter – Støtte til borger med demens
  • Rehabilitering i psykiatrien – Psykiatrisk sygepleje og støtte til patienter med psykisk sygdom (borger med angst og anorexi)
  • Opgaver i eget hjem – Medicindispensering og personlig pleje (borgeren får akut hjertestop undervejs)
  • Opgaver i eget hjem – Hjælp til praktiske sygeplejeopgaver (ung pige med diabetes får et tilfælde med lavt blodsukker)

Målgrupper

Undervisningsforløbene er udviklet og tilpasset til forskellige uddannelser. Du vil bl.a. finde forløb til FGU/brobygning, grundforløb 1 og 2 (SOSU og PA) samt social- og sundhedshjælper og -assistent (EUX) og pædagogisk assistent (EUX).

Nedenfor kan du trykke på den målgruppe, du vil læse mere om.


Hvert undervisningsforløb er bygget om de enkelte opgaver, som eleverne ved DM i Skills skulle løse. I dette materiale bruges benævnelsen case.

Opgaverne fra DM i Skills er udarbejdet af en national arbejdsgruppe, hvis formål er at udvikle materiale og planlægge DM i Skills.

Vær opmærksom på, at dette materiale er udarbejdet med samtykke fra de deltagende social – og sundhedsassistentelever i DM i Skills 2023. Eleverne har trænet og øvet for at vise det allerbedste sygepleje. De har sagt ja til at vi må vise og dele det til andre i Danmark.

Vi vil derfor opfordre dig til at vise eleverne en anerkendelse og behandle materialet med omhu.

DM i Skills er et årlig Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne. Omkring 300 deltagere kæmper inden for deres respektive fag om at blive landets bedste.

Lotte Randeris Schulz

Har du spørgsmål?

Lotte Randeris Schulz
Skillskoordinator og konsulent