Målgruppe

Hovedforløb

EUX

Fagområde

Omsorg, Sundhed og Pædagogik

Varighed

30 timer

Uddannelse

Social- og sundhedsassistentuddannelsen

Velfærdsteknologi (Øst)

Valgfaget er udviklet så eleverne får mulighed for at fordybe sig i teknologier og have fokus på hands-on på Velfærdsteknologier

Beskrivelse

Valgfaget er udviklet så eleverne får mulighed for at fordybe sig i teknologier og have fokus på hands-on på skolens teknologier. Der er desuden fokus på at vurdere og matche borgeren med teknologien, samt at se på samfundsperspektivet ved brug af en given teknologi.
I forløbet er der indlagt besøg hos Guldmann samt besøg fra Aarhus Kommunes afdeling for velfærdsteknologi.
Der bliver anvendt emnepakker fra Videnscenteret ind i forløbet.

Læringsmål

  • 1. Eleven kender til lovgivningen omkring og procedurer for bevilling af velfærdsteknologi og assistentens rolle i processen.
  • 2. Eleven kan observere, identificere og vurdere behov for velfærdsteknologiske løsninger hos en borger samt udvælge velfærdsteknologi i samarbejde med borgeren.
  • 3. Eleven kender til velfærdsteknologiske løsninger og kan forklare, hvordan social- og sundhedsassistenten medvirker ved implementering af nye velfærdsteknologiske løsninger på arbejdspladsen samt kontinuerlig opfølgning og vurdering af om implementeringen er vellykket.
  • 4. Eleven kan forklare, hvordan social- og sundhedsassistenten vejleder og instruerer borgere, pårørende og kolleger i forhold til anvendelse af forskellige typer af teknologiske løsninger til specifikke målgrupper.
  • 5. Eleven kan reflektere over de etiske og holdningsmæssige dilemmaer, der findes i forhold til ibrugtagelsen af velfærdsteknologi samt inddrage disse i det daglige arbejde.

Materialet er blevet downloadet af 16 brugere.

Download materialer

Du skal være logget ind for at kunne downloade forløb.