Observationer i VR, SSA

Målgruppe

Hovedforløb

Fag / Emner

Omsorg, sundhed og Pædagogik

Varighed

1 timer 30 minutter

Fagområde

Social- og sundhedsassistentuddannelsen

Velfærdsteknologi (Øst)

Videnscenteret har lavet en VR film med en ældre forvirret dame, der i et klip fra hendes hverdag, viser hendes udfordringer. Filmen skal bruges til observationer og vurderinger, og kan ses på en telefon via YouTube eller i VR briller. Begge dele har 360 graders effekt, så man kan se rundt i hendes lejlighed. Dokumentation, Virtual Reality, sygeplejeprocessen, vuderingsfasen, dataindsamling,

Dette forløb er blevet downloadet af 29 brugere

Læringsmål

  • Somatisk sygdom og sygepleje - avanceret 1. Eleven kan anvende viden om sygeplejefaglig teori og metode til at vurdere borgerens/patientens ressourcer, behov og sundhedstilstand samt til at handle på kompleksiteten af de grundlæggende behov, herunder inddrage relevante samarbejdspartnere.
  • 3. Eleven kan anvende viden om principperne for sygeplejeprocessen til målrettet at prioritere, tilrettelægge, udføre og evaluere klinisk sygepleje med udgangspunkt i borgerens/patientens ressourcer samt fysiske, psykiske og sociale behov.
  • 5. Eleven kan anvende viden om somatisk sygdom til at observere ændringer i borgerens/patientens sundhedstilstand, fx ændringer der skyldes dehydrering, under- og fejlernæring, anæmi, ødemer, respiratoriske problemer, obstipation, diarré, feber, konfusion, fejlmedicinering og immobilitet, og handle hensigtsmæssigt herpå.

Beskrivelse

Opgaven er lavet med henblik på sygeplejeprocessen. Det første trin i sygeplejeprocessen hedder er vurderingsfasen og her skal eleverne bruge videoen til at vurdere og indsamle data vedrørende borgeren. Data indsamling kan være subjektiv og objektiv. I denne opgave, skal eleverne træne deres færdigheder i at observere alt omkring en borger og derved indsamle objektiv data.

Download materialer

Du skal være logget ind for at kunne downloade forløb.