Målgruppe

Hovedforløb

Fagområde

Omsorg, Sundhed og Pædagogik

Varighed

3 timer

Uddannelse

Social- og sundhedshjælperuddannelsen

Velfærdsteknologi (Øst)

Fokus på spisesituationer. Lær om mekanisk og elektrisk spiserobot og andre spiseredskaber. Tal om hjælpemidler, etik, og anvendelse

Beskrivelse

Eleverne skal i forløbet her arbejde med forskellige velfærdsteknologier, som er målrettet måltidet og den gode spisesituation. Eleverne skal i samarbejde med hinanden afprøve og diskutere brugen af velfærdsteknologier.

Ønsker du at arbejde (videre) med det 21. århundredes kompetencer, så indgår denne Videnskonstruktion i forløbet. Du kan læse mere om kompetencen her https://videnscenterportalen.dk/vfv/videnskonstruktion21st/.

Læringsmål

  • Eleven kan anvende viden om menneskesyn, etik og borgerens rettigheder til at reflektere over etiske dilemmaer, herunder ligebehandling, religionsfrihed, retten til seksualitet og retten til et socialt liv, i den professionelle omsorg.
  • Eleven kan anvende viden om samarbejde i den rehabiliterende indsats til at kunne involvere og aktivere borgeren i prioriteringen og udførelsen af praktisk og personlig hjælp.
  • Eleven kan anvende viden om velfærdsteknologi til at kunne vejlede borgeren i brugen af teknologi, der kan understøtte borgerens funktionsevne og mestring af hverdagslivet

Materialet er blevet downloadet af 33 brugere.

Download materialer

Du skal være logget ind for at kunne downloade forløb.