To temadag om velfærdsteknologi åbner øjnene på social- og sundhedselever og sygeplejestuderende på Diakonissestiftelsen - både for nye hjælpemidler og metoder og ikke mindst for hinandens fagligheder

Samarbejde på tværs af uddannelser

Diakonissestiftelsen har i samarbejde med Videnscenter for Velfærdsteknologi planlagt og gennemført to temadag, hvor sygeplejestuderende og sosu-assistent elever skulle samarbejde om brug af forskellige velfærdsteknologier.

Alle skulle igennem 10 poster, hvor de fik hands-on erfaring med fx. intelligente bleer, virtual reality briller, spiserobot, Raizer og andre relevante teknologier.

Formålet med de fælles temadage

Formålet med dagene er blandt andet at øge kendskabet til hinandens fagligheder. En af eleverne Lilliana Lopes udtaler: Vi samarbejder tværfagligt ude i klinikken, men vi kender egentlig ikke hinandens fagligheder. Temadagen giver os indsigt i hinandens fagligheder og kompetencer. Det giver bedre og mere succesfulde patient- og borgerforløb

Du kan læse Diakonissestiftelsens artikel om dagen her

Er du blevet inspireret til at høre mere eller få gode ideer til lignende temadage på din skole, så kontakt Diakonissestiftelsens  Videnscenterkoordinator Bettina Taarnberg  beta@diakonissen.dk

 

Magasinet MedTechNews har også skrevet en artikel om dagene, den kan læses her:

Fotograf: Thomas Wittrup
Fotograf: Thomas Wittrup