Nye podcast

Videnscentret har produceret nye spændende podcast, -klar til at bruge i undervisningen

Nye podcast

I videnscentret produceres der løbende nye podcast, som er klar til at anvende i undervisningen på landets social- og sundhedsskoler.

Temaerne i vores podcast serie Livet! handler alle om emner/problemstillinger der er væsentlige i arbejdet indenfor social og sundhedsområdet.

I første halvår af 2023 har vi produceret følgende podcast:

Livet med digital leg og dannelse

  • Vi taler med Rune og Pelle, der er eksperter i børn digitale leg og den digitale dannelse, som er påkrævet i dagens samfund. Hør mere om, hvad det digitale univers egentlig handler om og hvordan man som institution eller forældre kan hjælpe børn med at komme ind i den digitale verden på en god måde.

Livet med sanser

  • Vi taler med Louise og Tina, der til dagligt underviser og vejleder i sansestimulering inden for det pædagogiske og sundhedsfaglige området. De kommer kommer både rundt til bosteder, institutioner, plejecentre, hospitaler mm. Det er vigtigt at have fokus på sanserne i alle de områder, hvor der arbejdes med mennesker.

Livet på Plejecenter med Peer

  • Vi møder Peer, der har boet på plejecentret Birkebo i ca. 5 år. Han fortæller om sit liv som elefanttræner for Cirkus Benneweis og om, hvordan det er at bo på plejecenter.

Livet på plejecenter med Else

  • Vi møder Else, der er 94 år gammel og kommer oprindeligt fra Norge. Hun bor på plejecentret Birkebo og det fortæller om sit liv. Hun har bl.a. syet hatte til både dronning Magrethe og Dronning Ingrid.

Livet på plejecenter med Petter

  • Vi møder Petter, der har boet på plejecentret Birkebo i ca. 1,5 år. Han fortæller om sit liv som murer og om, hvordan det er at bo på plejecenter

Livet med skærmbesøg

  • Vi møder Linda, der er implementeringskonsulent i Hillerød Kommune. Lige nu er hun i gang med at implementere skærmbesøg og deler hendes erfaringer med os. Hun har tidligere implementeret skærmbesøg i Københavns Kommune.

Livet med seksualitet

  • Vi møder Anneke og Marianne, der bla. arbejder med seksualitet inden for ældre- og specialområdet på både plejecentre, institutioner, bosteder mv.

Livet som demenskoordinator

  • Vi møder Gy, der er demenskoordinator i Helsingør Kommune.

 

Alle vores podcast er gratis at lytte på og vores håb er at de vil blive lagt ind i elevernes undervisning/ forberedelse. Du kan se hele vores playliste her

Har du kommentarer til vores podcast eller ideer til nye temaer/emner, så skriv endelig til os videnscenter@sosuh.dk