Besøg af SynsExpo

Komiteen for Sundhedsoplysning kunne i samarbejde med partnerskabet Råd om Syn og med støtte fra VELUX FONDEN præsentere SynsExpo til Videnscentrets messe og konference den 2. november

Hvad er SynsExpo?

Hos SynsExpo  blev der sat fokus på, hvilke hverdagsproblemer mennesker med nedsat syn oplever, hvordan sundhedspersoner kan støtte mennesker med nedsat syn i hverdagssituationer, samt hvor man som person med synsnedsættelse, pårørende og sundhedspersoner kan finde hjælp og information om nedsat syn.  

I SynsExpo kunne elever og undervisere få lov at iføre sig et par briller med slør eller tunnelsyn. Dernæst blev de guidet ind i et køkken, en stue og et arbejdsværelse for på egen krop at opleve nogle af de udfordringer, mennesker med nedsat syn oplever i deres hverdag. Kunne de for eksempel se, om der var mere kaffe tilbage i kopperne? Hvilken lampe var bedst, når man skulle sidde i lænestolen og læse avis? Og kunne de finde kanelen i det mørke skab, eller blev risengrøden krydret med kardemomme? Når de besøgende havde lagt brillerne, kunne de bevæge sig videre i SynsExpo og se videoer med synskonsulenter, få gode råd og læse konkrete cases om mennesker med nedsat syn. Al information kan findes på www.Rådomsyn.dk

På billedet ses:

Margrethe Kruse, Louise Thomsen og Rikke Hedegaard Hansen alle fra SynsExpo