OM PROGRAMSESSIONEN  ’COMPETENCIES – A KEY TO HEALTH INNOVATION’ Sessionen var planlagt i samarbejde mellem Københavns Professionshøjskole og Videnscenter for Velfærdsteknolog

Rammen for sessionen

Skal vi i Danmark lykkes med øge anvendelsen af nye teknologier samt kontinuerligt at innovere sundhedsopgaverne i ældreplejen, på plejehjem og på sygehuse, så er medarbejderne en helt afgørende komponent. Det er afgørende, at fremtidens sundhedsprofessionelle har en solid teknologiforståelse og forståelse for betydningen af digitalisering, og at de sundhedsprofessionelle tages med på råd?

Denne session satte fokus på, hvordan vi kan skabe de bedste forudsætninger for ibrugtagelsen af nye teknologier samt for strukturel og kontinuerlig sundhedsinnovation ved at investere i kommende og nuværende medarbejderes kompetencer.

 

Seancen blev indledt med et oplæg/ v. Finn Olesen, lektor AU som talte om Samspillet mellem profession og teknologi. Herefter en samtale ’Hvordan kan sundhedsmedarbejdere blive en nøgle til mere sundhedsinnovation?’ hvor deltagerne var

  • Mickael Bech, forsknings- og analysechef, VIVE
  • Noëlle Larsen , sygeplejerske og idéudvikler af Urifem (fremtidens urinbuks som er udviklet til kvindelige patienter, der er indlagt til pleje og genoptræning efter eksempelvis apopleksi)
  • Niels Milo Poulsen, konst. kommunaldirektør i Halsnæs kommune