Videnscentret 3D-printer visir til sundhedssektoren

Videnscentret har ikke ligget på den lade side her i påskedagene, der er blevet 3D printet visirer til sundhedssektoren

Det er en speciel tid, vi lever i lige nu. “At stå Sammen – hver for sig” – giver meget mening lige nu – både som samfund og som menneske. Det giver også rigtig meget mening for de over 2.200 frivillige danskere, der kalder sig Makers Mod Corona.

Hvert enkelt medlem har gjort en lille forskel, men sammen gør gruppen en stor forskel – de har i fællesskab 3D printet mere end 3.000 visirer om dagen til sundhedssektoren. Visirerne er sikkerhedsgodkendt af sikkerhedsstyrelsen til brug i sundhedssektoren under coronakrisen og bliver brugt i flere regioner lige nu. Faktisk er der over 35.000 anmodninger om at få visirer fra Makers Mod Corona.

Videnscenter for Velfærdsteknologi Østdanmark printer nu i døgndrift, og du kan også nemt hjælpe til. Tilmeld dig på Makers mod Corona Facebook og hent printfilerne på Makers Mod Corona, hvor du også kan finde kvalitetskrav til indstillingerne.

Det er selve visireret, der skal printes. Plastik til skærm og elastik findes i mange industrier og er ikke en mangelvare. Det er holderen derimod.

Vi har produceret en lille video, hvor du kan høre lidt om projektet

Visirdele Tricia med visir Store Bent med visir
Visir dele Tricia viser, hvordan visiret sidder Store Bent viser visirdelene