VR som terapiredskab

Der er i øjeblikket mange undersøgelser og forskningsprojekter omkring brugen af VR i psykiatrien. Det er der kommet et ganske interessant indslag ud af i 21 Søndag den 12. januar 2020

Der er flere forskningsforsøg med VR som terapiredskab indenfor psykiatrien i øjeblikket – primært omkring angst. VR giver mulighed for at træne forskellige angstfremkaldende processer – eksempelvis social angst, hvor man træner kørsel i bus og indkøb, eller som man kan se i nedenstående indslag – flyskræk. Ved at træne under kontrollerede forhold, kan personen med angst gennemgå forskellige angstprovokerende trin med sammen med en terapeut og med mulighed for at kunne komme hurtigt ud af situationen.

Umiddelbart ser det ud til, at der er en positiv effekt, men VR kan ikke stå alene, det kræver, at der stadig er en behandler til stede, som kan kontrollere situationen

I indslaget herunder ses en sekvens med en dreng, der har flyskræk, en soldat med krigstraumer samt en person diagnosticeret med paranoid skizofreni. Det er VR firmaet Khora, der har medvirket til udviklingen af flyscenariet. Khora har udviklet Videnscentrets VR scenarier

Udsendelsen blev sendt i 21 søndag den 12. januar 2020. Indslaget starter omkring 26 minutter inde i udsendelsen

 

 

 

Skriv en kommentar