Så er første halvår i Videnscentrets historie veloverstået. Der har i det forløbende halvår været fokus på både etablering og opstart af Videnscentret samt udbredelse af kendskab til Videnscentret i Østdanmark.

Året startede fint med en stand på Velfærdens Innovationsdag i januar. Det var en god start for Videnscentret for at få etableret et netværk med andre aktører samt få udbredt kendskabet til Videnscentret.

En af de større begivenheder i Videnscentret var den første Konference og temamesse under overskriften ”Aktuel teknologi og digitale muligheder”. Dagen forløb over succesfuldt med flere interessante oplæg på konferencen, et hus fuld af spændende velfærdsteknologiske hjælpemidler, som producenterne havde opstillet, 70 konferencegæster og omkring 400 nysgerrige og engagerede elever til messen.

I Videnscentrets aktivitetsplan skal der holdes en række popup besøg både på grundskoler og på andre erhvervsskoler. Begge modeller har været afholdt med succes, og popup-videnscentret har efterhånden fundet sin form. Efter sommerferien har Videnscentret også en bil, så vi lettere kan komme rundt i Østdanmark og fortælle om os.

Vi har deltaget i forskellige større arrangementer, hvor vi har haft mulighed for at fortælle lidt om Videnscentret, og de opgaver der ligger. På NVE konferencen havde vi et oplæg med, og på Medico Messen havde vi en stand i samarbejde med IDA – Ingeniørforeningen

Der har løbende været afholdt kurser, workshops og åbent hus arrangementer for undervisere og elever, bl.a. var 3D printer kurset en stor succes. Her kunne man ved simpel programmering lave fantasifulde print. 3D printeren bruges i undervisningen af især PAU elever. Vi er ved at lægge sidste hånd på et lækkert og stimulerende snoezel rum på vores skoleafdeling i Hillerød og planlægger reception i løbet af oktober.

Der blev den 26. juni afholdt Masterclass for ledere i samarbejdsvirksomheder, erhvervsskoler, kommuner, regioner mm. Masterclassen blev styret af Søren Skaarup, Rambøll, som tog udgangspunkt i et kompetencekatalog ”Kompetencer til et digitalt arbejdsliv”, der kan anvendes på alle fagområder. Modellen er blandt andet tænkt som redskab for uddannelsesinstitutionerne til at integrere det digitale/teknologiske aspekt i uddannelserne. Den 9. november er der opfølgning, hvor deltagerne fortæller om konkrete tiltag.

Videnscentrets grundpiller er så småt ved at blive støbt færdige. Skoleforum og det lokale Advisory Board er nu helt fastlagt. Det første møde i Skoleforum har været afholdt, og mødet i det lokale Advisory Board er lagt i august. Et Faglærernetværk er under opbygning og forventes klart i starten af august måned. Det Nationale Advisory Board, der er fælles for Videnscentrene i Øst og Vest, er i planlægningsfasen.

Vi har allerede skabt et tæt samarbejde med  vores samarbejdskollega projektleder Rene’ Martin Larsen fra Videnscenter for Velfærdsteknologi i Vestdanmark og vi har forskellige fælles arrangementer i støbeskeen – blandt andet et fælles Faglærernetværk med opstart i 2019 og deltagelse på Folkemødet på Bornholm.

Lederne af de ni Videnscentre har startet en ERFA-gruppe, som mødes et par gange om året. Hensigten med gruppen er, at videndele, sparre og udveksle erfaringer. Med baggrund i de udfordringer, der har måtte være i opstartsfasen, skal ERFA-gruppen kunne læne sig op ad hinanden i det videre forløb.