Målgruppe

EUD GF2

Fagområde

Teknologi, Byggeri og Transport

Varighed

72 timer 00 minutter

Uddannelse

Træfagenes byggeuddannelse

Håndværk – Design & Arkitektur

Et samlet læringsforløb, som bringer underviser og GF2-elever igennem forskellige faser i konstruktionen af et Tiny House. Fra idé til design, over 3D-print, bæredygtighed, og gennem digitale muligheder i konstruktionen af elevernes hus.

Beskrivelse

Forløbet er bygget op omkring fem hovedtemaer:

1. Design og idéudvikling (16 lektioner)
2. Konstruktions og dokumentation (16 lektioner)
3. Bæredygtighed (14 lektioner)
4. Digitalt præsentation – 3D-print og AR/VR (6 lektioner)
5. Produktion af 1:3 model i værksted (24 lektioner)

Hent undervisningsmateriale og planer her: https://videnscenterportalen.dk/vihda/wp-content/uploads/sites/8/2022/05/Tiny-House-Undervisningsmateriale-og-planer.zip

Se en overordnet video om Tiny House projektet herunder. Elever og indvolverede lærere fortæller om deres konkrete erfaringer med projektet, der kørte på et GF2-hold på Herningsholm Erhvervsskole:

Læringsmål

  • Formålet med forløbet er at eleverne bliver trænet i projektarbejde og kommer til at udvikle nye kompetencer, som sætter dem i stand til arbejde både med deres faglighed og relevant naturvidenskab i en fag- teknologisk kontekst.
  • I dette tværfaglige teknologiforløb kommer i til at arbejde med udviklingen af et bæredygtigt Tinyhouse. I kommer gennem 5 temaer, som dækker alle fag mål i grundfagsbekendtgørelsens fagbilag 17. for et F niveau.