På Tradium Erhvervsskole er deltog en gruppe på fem faglærere i et intensivt kursus i brugen af den nyeste teknologi inden for Additive Manufacturing (AM). Dine faglærere kan også få en lignende gratis opskoling

Gennem en hands-on “tryout” oplevelse blev lærerne bekendt med topmoderne 3D-printere og fik indsigt i, hvordan disse avancerede værktøjer kan integreres i undervisningen for at forberede de studerende på fremtidens arbejdsmarked.

3D-printeren samles

Opkvalificering in action

Under kurset blev lærerne introduceret til to markante enheder inden for 3D-printningsteknologi: Creality CR10-SE og Einscan EINSTAR-scanner. Disse enheder repræsenterer noget af det nyeste inden for AM-teknologien og tilbyder avancerede funktioner, der gør dem ideelle til undervisningsformål såvel som professionelle applikationer.

3D-scan

Creality CR10-SE imponerede med sin hurtighed og præcision, der med den nyeste clipper-teknologi fx kan denne printer en af ”benchie” på blot 22 minutter, hvilket demonstrerer dens potentiale til at levere hurtige resultater uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Dette åbner op for en bred vifte af muligheder for hurtig prototyping og produktion inden for skolens værksteder.

På samme tid gav Einscan EINSTAR-scanner lærerne en dybere forståelse af højpræcisionsscanning. Dens avancerede scanningsfunktioner muliggør nøjagtig reproduktion af fysiske objekter med en imponerende grad af detaljer.

Denne scanner tilføjer en dimension af kompleksitet til undervisningen, der kan udforskes på tværs af forskellige fagområder, herunder design, reverse-engineering og produktion.

3D-scanning af en person

Betydningen for Uddannelse

Kurset på Tradium Erhvervsskole markerer en vigtig milepæl i integrationen af avanceret teknologi i uddannelsessektoren. Ved at opkvalificere lærerne i brugen af disse avancerede værktøjer er skolen rustet til at give de studerende en konkurrencemæssig fordel på arbejdsmarkedet. Det øger ikke kun de studerendes tekniske færdigheder, men fremmer også innovation og kreativ tænkning inden for skolens forskellige fagområder.