Det var en kæmpe fornøjelse at være med festivalen HÅNDVÆRK. Hvis du vil vide mere om de projekter vi viste - om det så er mobil CNC, VR-byggeri, WikiHouse eller et bud på Grønne Svendeprøver - så se nærmere herunder

Fremtidens håndværker vil i stigende grad møde ny teknik og stilles overfor at bruge andre metoder for at være konkurrencedygtig. Selvom det gode klassiske håndværk altid ville være kernen i faget, vil der fremover være situationer, hvor det kræver, at man havde kendskab til blandt andet VR og CNC.

På Videnscenter for Håndværk – Design og Arkitekturs aktivitetsområde på HÅNDVÆRK kunne man prøve nogle af de muligheder, der var på markedet lige nu for omstilling til nye teknologier og mere bæredygtighed. På VIHDAs stand kunne man også komme i snak med faglærere om VIHDAs bud på fremtidens grønne svendeprøver på tømreruddannelsen.

Samfundet og erhvervsuddannelserne efterspørger lærlinge og faglærere med handlekompetencer og erfaringer inden for fremtidens bæredygtige byggeri. De grønne svendeprøver skulle gerne være med til at sætte skub i det bæredygtige perspektiv på hele uddannelsen, med øget fokus på anvendelse af biogene og organisk baserede materialer. Drømmen er, for en del lærlinge, både at gøre en praktisk og teoretisk forskel i uddannelsesforløbet, og VIHDA ønsker at hjælpe erhvervsskoler med at gå foran i den grønne omstilling.

På HÅNDVÆRK kunne man se elever fra NEXT i gang med at bygge et hus-hjørne med tag som et udsnit af vores bud på en grøn svendeprøve.

Få mere information om de enkelte aktiviteter her på siden, eller kontakt os direkte på mail, hvis du vil høre mere om det du så: Kontakt os

Et bud på grønne svendeprøver
Mobil CNC-fræs med Shaper Origin
WikiHouse lavet med mobil CNC-fræs (Yeti SmartBench)
VR-byggeri med de seje NEXT-elever