Prisen blev uddelt i går på Christiansborg

Nyuddannet tømrersvend Martin Sejersen vandt i går Verdensmålsprisen 2023, som blev uddelt på Christiansborg ved en ceremoni.
Martin har gået på NEXT Uddannelse København, og tog i september den første grønne svendeprøve i Danmark. Samtidig er han formand for Lærlinge for bæredygtighed, hvor VIHDA er samarbejdspartner. Martin har været i lære hos Wood Group og er nu ansat i firmaet.
KÆMPE TILLYKKE TIL MARTIN her fra VIHDA
Martin Sejersen med prisen på Christiansborg

Info om verdensmålprisen:

Verdensmålene kan kun realiseres, hvis vi løfter i flok både i det lokale og på det nationalpolitiske niveau. Verdensmålsprisen fejrer hvert år de mennesker, der gør en ekstraordinær indsats for at sætte skub i Verdensmålene. Hædersprisen er sat i verden af 2030-panelet, der er et uafhængigt panel, der rådgiver Folketingets tværpolitiske netværk for Verdensmålene – 2030-Netværket. I Landstingssalen på Christiansborg hylder vi derfor tre ildsjæle, der kæmper for Verdensmålene i det nære, og som inspirerer os til at bevare håbet og gejsten til at arbejde videre.

Nominerede til Verdensmålsprisen:

  • Cathrine Berendt, Kvinde kend din Statistik
  • Martin Sejersen, Lærlinge for Bæredygtighed
  • Thomas Sture Rasmussen, DB2030

I en række kommuner er Verdensmålene blevet så forankret i organisationen, at alle medarbejdere kender dem og arbejder efter dem. Kommuner såsom Gladsaxe Kommune, Furesø Kommune og Københavns Kommune har vedtaget en række planer og strategier, der alle bidrager til bæredygtig udvikling. Kommunerne og deres borgmestre arbejder således aktivt og engageret med implementeringen af Verdensmålene og arbejder målrettet med lokale initiativer. Ifm. uddelingen af Verdensmålsprisen vil vi derfor drøfte spørgsmålene “Hvordan skaber vi de bedste rammer og forudsætninger for at arbejde med verdensmålene lokalt?” og “Hvilke barrierer møder de lokale ildsjæle på det kommunale- og nationale politiske niveau i arbejdet med Verdensmålene?”.

2030-panelet og Verdens Bedste Nyheder opfordrer på denne baggrund til vidensdeling og sparring mellem politiske niveauer i en debat mellem lokale borgmestre, 2030-netværket og de nominerede med fokus på lokale initiativer.

Mere info: https://www.altinget.dk/arena20/verdensmaalsugen/