Der er for meget spild i byggeriet. På byggerimessen i Fredericia vil vi udrulle et nyt nyt projekt: Helhedslæring. Projektet arbejder på, at få de forskellige faggrupper til at tale bedre sammen på byggepladsen.

På byggemessen Byggeri’23 lancerer vi et nyt projekt: Helhedslæring

Her skal elever fra forskellige faggrupper lære at arbejde bedre sammen, så materialespildet mindskes. På Byggeri’23 kan du se eleverne arbejde på tværs af faggrupperne, og høre spændende oplæg på vores stand.

Bygge & anlægsbranchen er kendetegnet ved et højt spild og stigende krav til at levere bæredygtigt byggeri. BUILD-rapporten ’Kortlægning af spild i byggeriet’  fra Aalborg Universitet viser, at niveauet af spild i dag er på samme niveau som i 2004 og er anslået til at omfatte 10-30% af omsætningen.

Der er derfor både et økonomisk og et bæredygtigt potentiale i at mindske spild, og uddannelse ses som et centralt indsatsområde i den henseende.

Herningsholm Erhvervsskole, Techcollege og VIHDA er gået sammen om projektet ’Helhedslæring – uddannelse af fremtidens håndværkere med bæredygtige kompetencer’ for at skabe kendskab til problematikken og handlekompetencer til at håndtere dem.

Vi kickstarter projektet 21-24 marts på Byggeri´23 med en messestand hvor du udover at kunne opleve helhedslæring praktiseret af lærlinge fra tømrer, murer og vvs uddannelserne også vil kunne opleve oplæg og paneldebat om emnet, med blandt andet Mads Okking fra Dansk Håndværk og Paw Rasmussen, advokat og tidligere vicedirektør i Byggeskadefonden.

Mød os på Byggeri’23 i Fredericia d. 21. – 24. marts

Messestand E- 7514 og E- 7519

Steen Beyer

Har du spørgsmål?

Steen Beyer