Undervisere på vores videnscenter har fremstillet skraldesortering med 10 rum. Tegningerne er lige til at downloade, og pladerne kan skæres på en CNC-fræser...

Den grønne omstilling på erhvervsskolen er ikke kun noget der foregår i undervisningen. En af vores undervisere på tømreruddannelsen har lavet tegninger, lige til at til downloade, og skære på en CNC-fræser. Et oplagt elevprojekt på din erhvervsskole…

Sorteringssystemet i brug hos Mercantec i Viborg

Det er de små lokale tiltag der i sidste ende, hjælper til i den store globale omstilling. Derfor er alle skraldespande i teorilokalerne hos Mercantec i Viborg fjernet. Eleverne skal nu bevæge sig ud i kantinen, og benytte et stort fælles system. Det fælles system kan du nu frit downloade og skære ud til din skole.

Fremtidens håndværkere skal ikke kun have den rigtige viden omkring bæredygtighed og grøn omstilling. De skal også som individer lære at indtænke bæredygtighed i alt hvad de gør. Derfor er affaldssortering i elevernes pauser et vigtigt skridt i arbejdet med den bæredygtige omstilling.

Produktionen af skraldespandene er sket lokalt på CNC-fræseren i Viborg. Det sparer CO2 da produktionen sker lokalt. “Tænk hvis vi havde købt skraldespande der var produceret i f.eks. Kina. Nu sparer vi jo transporten væk” siger Troels Nepper der er projektleder i Videnscenter for Håndværk – Design & Arkitektur.

Klik på filen herover, og download skærefilen til CNC-maskinen ▲

Sorteringsguiden hos Mercantec i Viborg