Hos Herningsholm er eleverne i fuld gang med at realisere deres idéer omkring et Tiny House. Og det sker ved hjælp af ny teknologi

På Herningsholm Erhvervsskole er tømrerelever i fuld gang med at designe og bygge en 1:3 model af deres Tiny House. Designet af dem selv. Igennem en proces, med moodboards, papmodeller, 3D-tegninger og 3D-print, har eleverne fundet frem til lige netop dét Tiny House, som de ønsker at fremstille.

Benspændet har været at det skal kunne transporteres på en bådtrailer. Og så har de mulighed for at bruge en Kobots maskine, til at skære deres plader ud. Og det er mange elever hoppet ud i. Læringskurven er høj, og den nye teknologi giver anledning til både glæde, inspiration og frustration. Men når først eleverne har knækket koden til udskæring med Kobots, så er begejstringen stor for den nye mulighed.

Der gøres klar til udskæring på Kobots

Forløbet er inspireret af vores 1:1 Workshops, hvor formgivere/arkitekter abejder sammen med håndværkselever om at bygge et projekt, ud fra formgivernes tegninger.

I dette Tiny House-projekt, der designer eleverne selv huset, efter et inspirationsoplæg fra en arkitekt – Frederikke Hvidberg-Rønje.

Tiny House-projektet er et samarbejde mellem Videnscenter for Håndværk – Design & Arkitektur og Herningsholm. Om to uger præsenterer eleverne deres færdige 1:3 modeller.