Elever fra Herningsholm Erhvervsskole vandt landsdækkende konkurrence i 3D-print. Konkurrencen var for elever på erhvervsuddannelser, og vinderne gik hjem med en 3D-printer hver.

F.V.: Simon Møller Jensen, Søren Steffensen (Herningsholm), Martin Schmidt Andersen (Herningsholm) og Emil Birkeholm Lund

Onsdag blev Simon Møller Jensen og Emil Birkeholm Lund, de dygtige vindere af 3D-konkurrencen med deres innovative parallelklodsholder. 

”Det er ret vildt, at vi vandt! Jeg er meget overrasket, for vi har set de andres løsninger, og jeg synes, at niveauet var meget højt, så jeg er bare superglad,” siger Simon Møller Jensen, der er i gang med sit GF2-forløb på industriteknikeruddannelsen på Herningsholm. 

En gennemtænkt løsning

Konkurrencens dommere lagde vægt på, at teamet tydeligvis havde været igennem en gennemtænkt og god proces, der førte til et adaptivt design, som løser et konkret problem. Det var desuden tydeligt, at løsningen er tilpasset 3D-printerens muligheder, og der var god kvalitet i selve printet. 

”Det har været en sjov udfordring, fordi vi skulle finde en løsning på et konkret problem, og her var vi med det samme klar over, hvad vi gerne ville kaste os over.” siger Emil Birkeholm Lund. 

Global konkurrenceevne

Konkurrencen har til formål at udbrede kendskabet og lysten til at arbejde med 3D-print-teknologier. Anvendelsen af 3D-print-teknologier vokser eksplosivt på globalt plan inden for mange forskellige brancher, og det er vigtigt, at danske virksomheder og uddannelser omfavner teknologien og dens mange muligheder, så vi ikke sakker bagud på den internationale konkurrenceevne. 

Vinderdesign: Emil og Simons 3D-printede parallelklodsholder

Vinderdesign: En praktisk holder til værkstedet

Vindergruppen 3D-printede en holder til parallelklodser, som ellers ligger og flyder vilkårligt i hverdagen: ” […] alle de her parallelklodser plejer at ligge i en høstak i værkstedet, og det ville være rart, hvis det var lettere at finde den rigtige hurtigt,” siger Emil, der ligesom Simon er ved at uddanne sig som industritekniker på Herningsholm. 

Konfettien sprang i klasselokalet da vinderne blev afsløret - 3D-printere overrækkes af videnscenterchef Christoffer Boserup Skov

3D-printer med hjem som præmie

”Det er bare en rigtig fed præmie, for der er ingen af os, der har en 3D-printer derhjemme. Konkurrencen har virkeligt været en øjenåbner for os i forhold til, hvad man kan bruge en 3D-printer til, og hvilke muligheder der er for spændende nye løsninger på helt konkrete problemer,” siger Emil Birkeholm Lund. 

Håber på øget interesse for 3D-print

Konkurrencen er sat i søen af Videnscenter for Håndværk, Design & Arkitektur og Videnscenter for Automation og Robotteknologi for at understøtte erhvervsskoleelevers interesse i 3D-print-teknologien og øge den generelle lyst til at arbejde kreativt med teknologi på erhvervsuddannelserne.