To videnscentre er gået sammen om en landsdækkende 3D-print konkurrence.

Konkurrencen er netop sat i gang, og allerede på onsdag printer eleverne deres designidé ud.

Opgaven lyder i sin enkelthed på at printe en holder. En holder efter eget valg. Altså om det er til en telefon, blyanter, SD-kort eller noget helt andet – det kan eleverne selv bestemme.

Mandag startede den landsdækkende konkurrence i 3D-print. Konkurrencen henvender sig til elever på erhvervsuddannelsernes andet grundforløb (GF2) og har til formål at udbrede kendskabet og lysten til at arbejde med 3D-print-teknologier.

Anvendelsen af 3D-print-teknologier vokser eksplosivt på globalt plan inden for mange forskellige brancher. I Danmark er det vigtigt, at uddannelser også omfavner teknologien og dens mange muligheder, hvis danske virksomheder ikke skal tabe konkurrenceevne og halte bagefter, når det kommer til innovation og automation. Derfor er det vigtigt, at erhvervsskoleelever får kendskab til teknologien og dens muligheder, så de bliver rustet til fremtidens arbejdsmarked og kan se mulighederne i teknologien.

Af den årsag har Videnscenter for Automation og Robotteknologi og Videnscenter for Håndværk, Design og Arkitektur arrangeret konkurrencen, hvor 1. præmien i øvrigt er en 3D-printer.

Vi vil rigtigt gerne anspore eleverne til tænke kreativt og ud af boksen, og vi glæder os rigtigt meget til at se, hvad elevernes finder på af nye, spændende og innovative løsninger
Jeanette Hall
Videnscenterchef i Videnscenter for Håndværk, Design og Arkitektur

Konkurrencen skal være med til at øge elevernes kendskab til og indsigt i 3D-print, og hvad teknologien kan bruges til i elevernes, skolens og erhvervslivets hverdag. Under konkurrencen skal eleverne arbejde sammen i teams af 2-4 elever.

Vi håber at styrke elevernes lyst til at prøve kræfter med 3D-print-teknologien og styrke den generelle lyst til at arbejde med teknologiske redskaber. For der er ingen tvivl om, at virksomhederne i Danmark i stigende grad efterspørger den slags kompetencer
Christoffer Boserup Skov
Videnscenterchef for Videnscenter for Automation og Robotteknologi

Konkurrencen løber over 15 timer fordelt på ugens 3 første dage. Elevernes løsning på opgaven afleveres torsdag d. 11. november kl. 15.30, hvorefter alle løsningerne bedømmes. Onsdag i uge 46 kåres vinderen af konkurrencen.

Konkurrencens 1. præmie er en 3D-printer til hver af deltagerne i teamet.