Ny teknologi afprøves på erhvervsskole

3D scanning og ”matterports” kom i spil ved fejringen af svendeprøver på Mercantec

Ligesom mange andre erhvervsskoler skulle Mercantec for nylig fejre at lærlinge blev til svende. Normalt vil det betyde at undervisere og elever på skolen, sammen med de pårørende skulle spise, synge og klappe når svendebrevene overrækkes. En god tradition som man skal holde fast i. Denne gang var dog lidt speciel, da man grundet Covid-19, ikke kunne gøre som man plejer. Og hvad gør man så?

Vi på Videncentret for Håndværk, Design & Arkitektur kontaktede folkene i Xplorxr som lavede en scanning af svendeprøverne der sammen med ”livestream” på via Facebook sørgede for at alle alligevel kunne deltage.

3D scanning og ”matterports” er en af de nye teknologier, som som man normalt ikke anvender i dagligdagen på Mercantec. I dette eksempel er det elevernes svendeprøver, men det kunne ligeså være et digitalt materiale i en ”fjernundervisningspakke”.

Klik på linket herover, for at få den fulde oplevelse af Matterport.

Hvis du vil vide mere er du velkommen til at kontakte Troels Nepper (thne@mercantec.dk mobil: 21727215) eller folkene fra Xplorxr (www.xplorxr.dk)

Matterport af svendeprøve

Matterport oversigt

Matterport indhold fra videnscenteret

Skriv en kommentar