Også Byggetidende har fået øjnene op for de nye digitale muligheder som elever på rørlæggeruddannelsen har fået:

Videnscenter for Håndværk – Design & Arkitektur har netop offentliggjort 18 nye videoer, som skal hjælpe elever på rørlæggeruddannelsen. 

Læringsvideoerne er ment som et supplement til den normale undervisning – men derfor er alle fagfolk også velkomne til at se med, og eventuelt dele videoerne med deres lærlinge. Videoerne er inddelt i emnerne, som omhandler kvalitetssikring, afløbsinstallation, nivellering og afsætning og praktisk udførelse i rørlæggerarbejde.

Det nye læringsværktøj til kommende rørlæggere er udviklet af VIHDA, og filmet med undervisere på Mercantec uddannelsen i Viborg og Next Uddannelse København. Meningen er at videoerne skal kunne tilgås på skærme i værkstederne, såvel som på elevernes egne telefoner og computere. Dermed kan videoerne bruges som forberedelse eller undervejs i løsninger på opgaver.

Til videoerne er der udviklet en hjemmeside, som ud over videoerne indeholder nyttige informationer og læringsmidler til rørlæggeruddannelsen.