Nyt værktøj til rørlæggere Videnscenter for Håndværk – Design & Arkitektur (VIHDA) står bag produktionen af 18 nye videoer der skal hjælpe elever på rørlæggeruddannelsen. Videoer og hjemmeside er netop offentliggjort.

Læringsvideoerne er ment som et supplement til undervisningen, men alle fagfolk er velkomne til at se med, og kan dele videoerne med deres lærlinge. Emnerne i de 18 videoer omhandler kvalitetssikring, afløbsinstallation, nivellering og afsætning og generelt praktisk udførelse i rørlæggerfaget.

Videoerne er et nyt læringsværktøj til kommende rørlæggere, og er udviklet af VIHDA, og filmet med undervisere på Mercantec i Viborg og Next Uddannelse København.

Det er meningen at videoerne kan tilgås på skærme i værkstederne, men også på elevernes egne telefoner. Således kan videoerne bruges som forberedelse eller undervejs i løsningen af opgaver. Nogle elever vil finde en gentagelse gennem en læringsvideo hjælpsom.

Til videoerne er der udviklet en hjemmeside, som ud over videoerne indeholder nyttige informationer og læringsmidler til rørlæggeruddannelsen.

Videoer og hjemmeside kan tilgås her: https://videnscenterportalen.dk/vihda/kloak/