Artiklen beskriver samarbejdet mellem arkitektstuderende Bjørn Pløger og murerlærlinge fra NEXT

“Mit samarbejde med murerlærlinge har gjort det nemmere at vælge mursten som byggemateriale en anden gang”, siger den arkitektstuderende Bjørn Pløger.

Artiklen fra Mureren

Hvem vil ikke gerne have et hus i klitterne ved Vesterhavet bygget med murede søjler, buestik, skærmtegl og store glaspartier?

Den arkitektstuderende Bjørn Pløger tror i hvert fald, at den form for muret byggeri lavet med traditionelle teknikker stadig har stor appel i befolkningen. – Jeg har arbejdet med et mindre hus, som skal stå i klitterne. Det skarpe lys, man har om sommeren, bliver filtreret igennem skærmtegl. Om aftenen står bygningen som en lanterne i landskabet, fortæller Bjørn Pløger om sin idé til et klithus. Som led i sin uddannelse samarbejdede han i forsommeren med ni murerlærlinge på Next Uddannelse i Glostrup om at bygge et lille udsnit af huset. Samarbejdet er blevet til på foranledning af Videnscenter for Håndværk, Design og Arkitektur, som bl.a. har til formål at afprøve hvor jeg nu føler mig på hjemmebane. Jeg har fået en masse viden om mursten, som jeg kan bruge igen, fortæller han. Som arkitektstuderende oplever man ellers mursten som et materiale, det ikke er helt ligetil at komme i gang med, oplever Bjørn Pløger. tværfaglige forløb som Bjørn Pløgers samarbejde med murerlærlingene. [uddrag fra artiklen]