Bogudgivelsen fandt sted i Arbejdermuseets legendariske festsal, med elever fra Next Uddannelse København og arkitektstuderende fra KADK, der har samarbejdet omkring projekterne i fire workshops.

Bogen der er gratis for alle interesserede er en billedokumentation af de fire 1:1 workshops, der viser følger processerne i de fire workshops. Videnscenteret producerer desuden fire film omkring processerne. BiIleddokumentationen, bogen og filmene er ment som inspiration til andre erhvervsskoler i landet og det er meningen at denne form for workshops på sigt skal bredes ud til andre erhvervsskoler i landet. Forløbene på Next kan siges at være pilotprojekter, hvor videnscenteret så kan give erfaringerne videre til andre skoler, der måtte ønske at starte de anderledes forløb op.

I den nærmeste fremtid vil der være manualer for setup af workshops klar på videnscenterportalen til download.

På 1:1 workshops har eleverne arbejdet sammen med arkitekter og arkitektstuderende på de fire uddannelser: Murer, bygningstruktør, tømrer og bygningssnedker. De to førstnævnte workshops var hos Next i Glostrup og de to sidstnævnte var hos Next i Rødovre. Sammen realiserede de formgivernes idéer i 1:1.

1:1 workshop er inspireret af Skud På Stammen ® som har kørt i over 10 år på Next Uddannelse København, hvor møbelsnedkerelever arbejder sammen med designere om at producere unikke møbler.

Bogen kan rekvireres ved at skrive til formidler i Videnscenter for Håndværk – Design & Arkitektur: Palle Demant på mail pald@nextkbh.dk

Omtale i Politiken d. 13/9/19 af bogen