Videnscenter for Håndværk på Build In Wood konference

Med på Build In Wood havde Videnscentret et udsnit af det hjemløse-shelter som NEXT elever havde bygget ved hjælp af CNC-maskiner. Det blev bygget på Videnscenterets 1:1 workshop i Rødovre

Videnscenter for Håndværk – Design & Arkitektur deltog i Build In Wood konferencen med et udsnit af det hjemløse-shelter, som NEXT elever havde bygget ved hjælp af CNC-maskiner (3D fræsermaskiner). Det blev bygget på Videnscenterets 1:1 workshop hos NEXT bygningssnedkeruddannelsen i Rødovre.

Shelteret er bygget i det miljøvenlige CLT træ (Cross Laminated Timber), der er et bæredygtigt alternativ til eksempelvis beton.

På konferencen fik Videnscenteret og NEXT eleverne mange henvendelser og positiv respons for at vise at erhvervsuddannelserne er med til at vise vejen til mere træ i byggeriet, og for at det kan lade sig gøre på en erhvervsskole at arbejde med nye teknologier og materialer.

NEXT eleverne og Videnscenteret har vist at vi kan arbejde med massive træelementer som CLT, der er et hot emne inden for byggeriet. På Build In Wood kunne deltagerne se at NEXT bygningssnedkerne kan bearbejde træ med 3D robot-teknologi, ved at bruge CNC-fræsere til at fremstille elementer i træ til byggeri.

Mange leverandører og virksomheder kom forbi standen og viste interesse for projekterne, og vi mødte flere af de sponsorer som har været med til at levere materialer til projekterne.

Flere arkitekter på konferencen viste interesse for at deltage i Videnscenterets næste 3 ugers 1:1 workshops.

Skriv en kommentar