Center for Ungdomsforskning (CEFU) arbejder i øjeblikket på en evaluering af det nye tiltag med video- og animationsfilm på tømreruddannelsens Grundforløb 2 (GF2).

Det nye tiltag med video i undervisningen er sat i gang af Videnscenter for Håndværk – Design & Arkitektur (VIHDA), og indebærer at eleverne på tømreruddannelsen kan få supplerende hjælp fra video- og animationsfilm i undervisningen.

NEXT (København), Mercantec (Viborg) og Tech College Aalborg (Aalborg) – tester i øjeblikket hvordan 28 forskellige video- og animationsfilm kan inddrages i undervisningen.

CEFU evaluererer innovationsforløbet gennem interviews med eleverne der har prøvet at bruge videoerne, og laver ligeledes spørgeskemaer samt observationer gennem undervisningen.

Den endelige evaluering er klar til efteråret, hvor vi vil fremlægge resultaterne her på siden.

Evalueringen skal undersøge, hvorvidt brugen af video- og animationsfilm ændrer undervisningsrummet med særlig fokus på undervisningsdifferentiering og, om der kan iagttages et øget læringsudbytte for eleverne.

Artikel fra CEFU: Link

Her kan du få en forsmag på hvad tømrereleverne kan møde på videofronten i undervisningen: http://185.22.74.92/ToemrerFilmDemo/

Palle Demant

Har du spørgsmål til projektet? Kontakt vores formidlingsafdeling her

Palle Demant
Formidler