Videnscenter for Håndværk – Design & Arkitektur har produceret 28 læringsvideoer, der skal supplere undervisningen på tømreruddannelsens Grundforløb 2 (GF2).

Som noget nyt kan eleverne på tømreruddannelsen få videounderundervisning “on demand”, som vi kender det fra Netflix, HBO og andre videostreamingtjenester.

Videnscenteret har, i samarbejde med uddannelserne og virksomheden MicroLearn, været på tømrerværkstederne, og optog materiale til 28 læringsvideoer. I videoerne kan eleverne få detaljer og lærdom omkring alt fra tagdimensionering, opstilling af spær til indvendig beklædning og vægkonstruktioner. Detaljer er både ude og inde, og eleverne kan også finde mere generelle læringsvideoer omkring mængdeberegning, geometri og kvalitetssikring.

Som en start bliver videoerne taget i brug i et pilotprojekt på TECHCOLLEGE, Mercantech og NEXT København, og senere vil de blive tilgængelige for andre skoler.

Videoerne kan tilgås på “kæmpe i-Pads” som hænges op ude i værkstederne, men læringshuset med videoerne bliver også tilgængelige på elevernes egne telefoner eller tablets.

Som et sneak-peak kan du nu få en smagsprøve på læringshuset lige her (huset er lavet til touch-screen, så det fungerer bedst på disse, men kan bruges på PC/Mac):

Læringshuset kommer altså til at indeholde 28 videoer, som eleverne kan tilgå til enhver tid, om det så er i undervisningslokalerne, ved busstoppestedet eller hjemme under dynen.

Som en enhver anden tv-serie med respekt for sig selv, så bliver der mulighed for at binge-watche tømreruddannelsens læringsvideoer: Eleverne kan vende tilbage til læringsvideoerne så mange gange de vil, og få repeteret undervisningens indhold. Det kan hjælpe de elever der lige skal have forklaringen en gang til, eller dem som bare indtager læringen bedre ved at få supplering på visuel vis.

Videoerne kommer til at kombinere optagelser fra værkstederne med faglærere, og animationssekvenser hvor det giver mening at illustrere specifikke aspekter af byggeriet. Læringsvideoerne er et tilbud til eleverne, og skal ikke erstatte den fysiske undervisning, men supplere denne.

Planen er at videoerne på sigt skal være tilgængelige for offentligheden, så selv handymanden og -kvinden derhjemme kan få kvalificerede faglige tips til gør-det-selv arbejdet.

Videnscenteret har organiseret CEFU (Center for Ungdomsforskning) til at evaluere på læringsforløbene, og vil præsentere vores viden omkring evalueringen, når denne er klar.

Se demo af huset her

Stills fra læringsvideoerne