Videnscenter for Velfærdsteknologi Vestdanmark og Forskning

Dato / Tid

11. marts 2019

Kl. 14:30 - 15:30

Sted

Remisen, SOSU Nord, På Sporet 8A, 9000 Aalborg

Vi inviterer til en time i velfærdsteknologiens- og forskningens tegn.

Mandag den 11. marts kl. 14:30-15:30 holder vi et forskningsforedrag med videnscentrets leder René M. Larsen og Jens Dinesen Strandbech, Cand.IT, Ph.d. i Sociale robotter.

 

Det bliver en dag, hvor vi sætter fokus på på velfærdsteknologi, og du er med til at stille de rette spørgsmål.

 

Videnscenterleder René M. Larsen vil fortælle om:

Velfærdsteknologisk dannelse – det er titlen på videnscentrets ph.d. projekt, som er et aktionsforskningsprojekt om velfærdsteknologisk dannelse(s-didaktik) mellem skole og praktik.

Projektet har i den overordnede ramme fokus på, hvilke pædagogiske, herunder didaktiske metoder og værktøjer, der kan understøtte undervisningen på det velfærdsteknologiske område og skabe rammer for velfærdteknologisk dannelse hos SOSU-elever. Desuden er der i projektet fokus på, hvordan transfer på det velfærdsteknologiske område understøttes mellem skole- og praktikforløb.

 

Jens Dinesen Strandbech, Cand.It, Ph.d. i Sociale robotter vil fortælle om:

Begrebet robotter bliver brugt ganske meget i disse år. Men hvad dækker ”robotter” egentligt over og har de egentlig en plads i sundhedsvæsnet? Jens vil med fokus på sundhedssektoren giver en introduktion til begrebet robotter og give en introduktion til forskellige typer af robotter du som patient, pårørende eller personale i det danske sundhedsvæsnet kommer til at blive udsat for. Jens vil i hans oplæg fokusere på erfaringer fra hans egen forskning mellem personer med svær demens og menneskelignede robotter. Præsentationen vil være en blanding af præsentation og diskussion, målrettet alle med interesse for fremtidens sundhedssystem og sundhedsteknologi. Kendskab til robotteknologi eller demens er ikke en forudsætning.

 

Om Jens

Jens er Cand.IT. i Informationsteknologi og Informationsarkitektur fra Aalborg Universitet i 2012. Han har i sin ph.d.-afhandling fra Aalborg Universitet forsket i interaktionen mellem sociale robotter og personer med med svær demens. Her har han hos SOSU Nords Future Lab undersøgt hvad disse robotter kan bruges til, og hvor der er etiske spørgsmål, der skal besvares. Jens har flere års erfaring som projektleder på initiativer, der bidrager til sundhedsinnovation og forskning. Han er i dag ansat ved Syddansk Sundhedsinnovation i Odense.

Vi har tidligere fortalt om Jens’ forskning – det kan du læse her.

 

Foruden oplæg vil vi gerne have jer på banen til åben dialog f.eks. ift. jeres synspunkt på velfærdsteknologi, nutidige og fremtidige problemstillinger inden for sundhedsområdet mm.

 

Vi håber, du har lyst til at deltage.


Tilmelding

Videnscenter for Velfærdsteknologi & Forskning finder sted mandag den 11. marts kl. 14:30-16:30 På Sporet 8A, 9000 Aalborg.

Arrangementet henvender sig til ansatte på SOSU Nord og andre interesserede. Det er gratis at deltage.

Tilmelding her

Har du tilmeldt dig, men er forhindret i at deltage, bedes du sende afbud til hebm@sosunord.dk

 

Livestream

Foredraget livestreames på Facebook, hvor du kan stille spørgsmål til både René M. Larsen eller Jens Dinesen Stranbech, som de vil besvare live.

For at deltage skal du skal klikke på ovenstående link mandag d. 11. marts kl. 14:30.

Foredraget bliver ikke offentlig tilgængeligt efterfølgende.

OBS: Det kræver ingen tilmelding, hvis du ønsker at følge med via livestream.