Dato / Tid
2. oktober 2018
Kl. 9:00 - 14:30
2. oktober 2018
Kl. 9:00 - 14:30
Teknikervej 2, 7000 Fredericia
Hygiejnisk design er et vigtigt parameter. Er der ikke anvendt hygiejnisk design, vil det være meget svært at holde produktionsanlægget tilstrækkelig rent.
Fødevarevirksomheder i dag har et stort ønske om at køre så lang en produktion som muligt – selvfølgelig stadig med høj fødevaresikkerhed og produktkvalitet. Men for at det kan lykkedes, skal det hygiejniske design være så godt som muligt således, at der er minimal dannelsen af biofilm og ophobning af produkter. Det kan ikke undgås, at et fleksibelt udstyr har steder, hvor det hygiejniske design ikke er helt godt nok – det er vigtigt for fødevarevirksomheden at kende disse steder, således at rengøringsproceduren kan tilpasses. Et godt hygiejnisk design sikrer en hurtig og effektiv rengøring.
Der sættes fokus på: Hvad er det hygiejniske design, hvor er faldgruber? Hvordan er den optimerede rengøring og hvordan valideres, at det er godt nok?
Den nyeste forskning inden for industriel produktionshygiejne betyder, at der er behov for at metoder, standarder, design, materialer mv. løbende ændres/tilpasses/udvikles. Dette initiativ skal sikre, at de mange dygtige og engagerede undervisere i tilknytning til industriel produktionshygiejne får mulighed for, at få ført deres viden ”Up-To-Date”. Inden for erhvervsuddannelserne er samarbejdet med praktikvirksomhederne meget vigtigt, derfor inviteres medarbejdere fra relevante praktikvirksomheder også til at deltage.
Videnscenter Procesteknologi har i samarbejde med FORCE Technology, Annette Baltzer Larsen iværksat dette kompetence- og vidensdelingsforløb om produktionshygiejne for undervisere og interessenter fra industrien. Underviserne er fra FORCE Technology.
08.30 – 09.00 Morgenkaffe & mulighed for at netværke
09.00 – 09.15 Velkomst og præsentation
09.15 – 09.30 Lovgivningen omkring hygiejne?
09.30 – 11.30 Hygiejnisk design
11.30 – 12.00 Rengøring – åbent udstyr
12.00 – 12.45 Frokost
12.45 – 13.30 Rengøring – lukket udstyr
13.30 – 14.00 Rengøringsvalidering
14.00 – 14.30 Opsamling/afrunding & netværke med Kaffe