Struktøropgaver i LCA med EPD’er

Målgruppe

EUD GF2, EUX, Hovedforløb

Fag / Emner

Teknologi, byggeri og transport

Varighed

1 timer 30 minutter

Fagområde

Anlægsstruktør-, bygningsstruktør- og brolæggeruddannelsen

Håndværk – Bæredygtighed

Struktøropgaver i LCA med EPD’er

Dette forløb er blevet downloadet af 7 brugere.

Læringsmål

  • Opgaven giver lærlingen forståelse for hvordan forskellige materialer kan sammenlignes og selekteres med udgangspunkt i parameteret ’Global opvarmnings potentiale’. Foruden evnen til at vurdere et materiales påvirkning på den globale opvarmning, vil lærlingen også få en bedre forståelse af hvorfor det er vigtigt at have styr på materiale forbrug og spild.

Beskrivelse

For at få det fulde udbytte af undervisningsmaterialet er det en god ide at få gennemgået "BR-krav fra 2023 om klimaberegning" af Jakob Sonny Jakobsen.
Du kan finde hans mailadresse i venstre side under "Forfattere".

Undervisningsmaterialet kan benyttes til at kvantificere bæredygtigheden af forskellige materialer med udgangspunkt i drivhusgasudledning og globalopvarmningsfaktor. I opgaven er der særligt fokus på livscyklusfaserne fra A1 til A5, som er de faser, som den udførende håndværker vil være primært i kontakt med. I de tilhørende oplæg er de resterende livscyklusfaser beskrevet. Øvelsen har til formål at give forståelse af, hvordan de registrerede data fra materialeforbrug skal benyttes til at lave den endelige livscyklusanalyse.

Download materialer

Du skal være logget ind for at kunne downloade forløb.