Målgruppe

EUD GF1

Hovedforløb

Diverse / Andet

Fagområde

Teknologi, Bryggeri og Transport

Varighed

3 timer

Uddannelse

Anlægsstruktør-, bygningsstruktør- og brolæggeruddannelsen

Glarmesteruddannelsen

Mureruddannelsen

Træfagenes byggeuddannelse

Tagdækkeruddannelsen

Elektrikeruddannelsen

VVS-energiuddannelsen

Smedeuddannelsen

Håndværk – Bæredygtighed

Undervisningsmaterialet indeholder letfordøjelig videnskab, teknik og ingeniør-agtige regnefærdigheder og matematik.

Beskrivelse

Undervisningsmaterialet er udviklet af projektleder Iben Østergaard fra Videncenter for energibesparelser i bygninger, i samarbejde med Kim Faurschou fra Videnscenter fra håndværk, bæredygtighed, klimarenovering og byggeri.

Materialet er en præsentation og demonstration af brug af værktøjet https://veff.sbi.dk/. Dette kan præsenteres på 2 – 3 timer, men det giver bedst værdi, hvis eleverne selv bruger det undervejs eller efter præsentationen – eller det demonstreres på ”tavlen”, hvordan værktøjet fungerer. Der kan i så tilfælde bruges fra 1 til flere dage, hvor eleverne fordyber sig efter behov – evt. med udgangspunkt i konkrete cases.
Formelle mål: Indsigt i hvilke forhold og tiltag i husets varmeafgiversystem og klimaskærm, der har betydning for en varmepumpes effektivitet, energiforbrug og for indeklimaet. Fag: VVS, elektriker m.fl.

Tryk på download program for at se den fulde beskrivelse.
Tryk på download zip for at se materialet.

Læringsmål

  • Du kan forklare, hvordan en varmepumpe virker, du ved, hvad en effektfaktor/COP er. Du ved hvor meget energi en varmepumpe bruger i forhold til en gaskedel. Du ved hvordan husets klimaskærm og varmeafgiversystem indvirker på effektfaktor (COP), energiforbrug og indeklima (varme i huset). Du kan benytte beregningsprogrammet, der illustrerer ovenstående.

 

Materialet er blevet downloadet af 15 brugere.

Download materialer

Du skal være logget ind for at kunne downloade forløb.