Fra gas til varmepumpe

Målgruppe
EUD GF1
Hovedforløb
Diverse / Andet
Fagområde
Teknologi, Bryggeri og Transport
Varighed
3 timer
Uddannelse
Anlægsstruktør-, bygningsstruktør- og brolæggeruddannelsen
Glarmesteruddannelsen
Mureruddannelsen
Træfagenes byggeuddannelse
Tagdækkeruddannelsen
Elektrikeruddannelsen
VVS-energiuddannelsen
Smedeuddannelsen
Undervisningsmaterialet indeholder letfordøjelig videnskab, teknik og ingeniør-agtige regnefærdigheder og matematik.
Beskrivelse
Undervisningsmaterialet er udviklet af projektleder Iben Østergaard fra Videncenter for energibesparelser i bygninger, i samarbejde med Kim Faurschou fra Videnscenter fra håndværk, bæredygtighed, klimarenovering og byggeri.
Materialet er en præsentation og demonstration af brug af værktøjet https://veff.sbi.dk/. Dette kan præsenteres på 2 – 3 timer, men det giver bedst værdi, hvis eleverne selv bruger det undervejs eller efter præsentationen – eller det demonstreres på ”tavlen”, hvordan værktøjet fungerer. Der kan i så tilfælde bruges fra 1 til flere dage, hvor eleverne fordyber sig efter behov – evt. med udgangspunkt i konkrete cases.
Formelle mål: Indsigt i hvilke forhold og tiltag i husets varmeafgiversystem og klimaskærm, der har betydning for en varmepumpes effektivitet, energiforbrug og for indeklimaet. Fag: VVS, elektriker m.fl.
Tryk på download program for at se den fulde beskrivelse.
Tryk på download zip for at se materialet.
Læringsmål
- Du kan forklare, hvordan en varmepumpe virker, du ved, hvad en effektfaktor/COP er. Du ved hvor meget energi en varmepumpe bruger i forhold til en gaskedel. Du ved hvordan husets klimaskærm og varmeafgiversystem indvirker på effektfaktor (COP), energiforbrug og indeklima (varme i huset). Du kan benytte beregningsprogrammet, der illustrerer ovenstående.