Fra gas til varmepumpe

Målgruppe

EUD GF1, Hovedforløb, Diverse / Andet

Fag / Emner

Teknologi, byggeri og transport

Varighed

3 timer

Fagområde

Anlægsstruktør-, bygningsstruktør- og brolæggeruddannelsen, Glarmesteruddannelsen, Mureruddannelsen, Træfagenes Byggeuddannelse, Tagdækkeruddannelsen, Elektrikeruddannelsen, Smedeuddannelsen, VVS-energiuddannelsen

Håndværk – Bæredygtighed

Undervisningsmaterialet indeholder letfordøjelig videnskab, teknik og ingeniør-agtige regnefærdigheder og matematik.

Dette forløb er blevet downloadet af 11 brugere.

Læringsmål

  • Du kan forklare, hvordan en varmepumpe virker, du ved, hvad en effektfaktor/COP er. Du ved hvor meget energi en varmepumpe bruger i forhold til en gaskedel. Du ved hvordan husets klimaskærm og varmeafgiversystem indvirker på effektfaktor (COP), energiforbrug og indeklima (varme i huset). Du kan benytte beregningsprogrammet, der illustrerer ovenstående.

Beskrivelse

Undervisningsmaterialet er udviklet af projektleder Iben Østergaard fra Videncenter for energibesparelser i bygninger, i samarbejde med Kim Faurschou fra Videnscenter fra håndværk, bæredygtighed, klimarenovering og byggeri.

Materialet er en præsentation og demonstration af brug af værktøjet https://veff.sbi.dk/. Dette kan præsenteres på 2 – 3 timer, men det giver bedst værdi, hvis eleverne selv bruger det undervejs eller efter præsentationen – eller det demonstreres på ”tavlen”, hvordan værktøjet fungerer. Der kan i så tilfælde bruges fra 1 til flere dage, hvor eleverne fordyber sig efter behov – evt. med udgangspunkt i konkrete cases.
Formelle mål: Indsigt i hvilke forhold og tiltag i husets varmeafgiversystem og klimaskærm, der har betydning for en varmepumpes effektivitet, energiforbrug og for indeklimaet. Fag: VVS, elektriker m.fl.

Tryk på download program for at se den fulde beskrivelse.
Tryk på download zip for at se materialet.

Download materialer

Du skal være logget ind for at kunne downloade forløb.