Energikravene – Bygningsreglementet 2018

Målgruppe

EUD GF1, Hovedforløb, Diverse / Andet

Fag / Emner

Teknologi, byggeri og transport

Varighed

7 timer 30 minutter

Fagområde

Anlægsstruktør-, bygningsstruktør- og brolæggeruddannelsen, Glarmesteruddannelsen, Mureruddannelsen, Træfagenes Byggeuddannelse, Tagdækkeruddannelsen, Elektrikeruddannelsen, Smedeuddannelsen, VVS-energiuddannelsen

Håndværk – Bæredygtighed

Undervisningsmaterialet kan anvendes i forbindelse med nybyggeri, renovering, energi, klima.

Dette forløb er blevet downloadet af 17 brugere.

Læringsmål

  • Du har kendskab til energikravene i BR18; du ved hvilken kategori byggeriet er (nybyg, ombyg, ændret anvendelse osv. Du kan regne rentabilitet. Du er orienteret om: varmetabsberegning; bæredygtighed, U-værdis-tabeller.

Beskrivelse

Undervisningsmaterialet er udviklet af projektleder Iben Østergaard fra Videncenter for energibesparelser i bygninger, i samarbejde med Kim Faurschou fra Videnscenter fra håndværk, bæredygtighed, klimarenovering og byggeri.

Det er en meget lang præsentation om alle de energimæssige krav i bygningsreglementet. Der kan derfor plukkes i præsentationen, afhængigt af, hvad der er aktuelt: Nybyggeri, ombygning osv. Der er en ”kvikguide”: Energikravene i BR18, som kan fungere som forklaring til slides. Der er små regneopgaver under rentabilitet. Der er opgaver undervejs i præsentationen; brugen af ovenstående bestemmer længden af undervisningstiden – som kan være fra ½ dag til en uge - men hvis eleverne skal tilegne sig færdigheder anbefales mindst 1 dag – gerne to.

Tryk på download program for at se den fulde beskrivelse.
Tryk på download zip for at se materialet.

Download materialer

Du skal være logget ind for at kunne downloade forløb.