Besparelsesmuligheder i klimaskærmen

Målgruppe

EUD GF1, Hovedforløb, Diverse / Andet

Fag / Emner

Teknologi, byggeri og transport

Varighed

7 timer 30 minutter

Fagområde

Anlægsstruktør-, bygningsstruktør- og brolæggeruddannelsen, Glarmesteruddannelsen, Mureruddannelsen, Træfagenes Byggeuddannelse, Tagdækkeruddannelsen, Elektrikeruddannelsen, Smedeuddannelsen, VVS-energiuddannelsen

Håndværk – Bæredygtighed

Undervisningsmaterialet omhandler bl.a. bygningsreglement, energirenovering og miljø.

Dette forløb er blevet downloadet af 16 brugere.

Læringsmål

  • Du kan forklare hvad drivhuseffekt er og hvordan fossile brændsler indvirker; du kender til krav i bygningsreglementet vedr. isoleringstykkelser ved renovering. Du kender til metoder til at tjekke energiforbruget og til at beregne energibesparelser. Du kan bruge VEBs energiløsninger og/eller besparelsesberegner.

Beskrivelse

Undervisningsmaterialet er udviklet af projektleder Iben Østergaard fra Videncenter for energibesparelser i bygninger, i samarbejde med Kim Faurschou fra Videnscenter fra håndværk, bæredygtighed, klimarenovering og byggeri.

Materialet kan bruges ved renoveringsopgaver, hvor der skal regnes på besparelser og bruges udførselsvejledninger. Der er henvisninger til energiløsninger, besparelsesberegner, film på www.byggeriogenergi.dk, som underviseren kan lade eleverne fordybe sig i efter behov, Der er opgaver undervejs i præsentationen; brugen af ovenstående bestemmer længden af undervisningstiden – som kan være fra ½ dag til en uge - men hvis eleverne skal tilegne sig færdigheder anbefales mindst 1 dag – gerne to. Der er ekstra slides om U-værdi mm.

Tryk på download program for at se den fulde beskrivelse.
Tryk på download zip for at se materialet.

Download materialer

Du skal være logget ind for at kunne downloade forløb.