Faglærer Rune Baszkiewicz brugte vores Horizon Energy Box i sin undervisning. Læs hans erfaringer med Horizon her.

Af  Rune Baszkiewicz, el-faglærer, Uddannelsescenter Holstebro 

Vi, på Uddannelsescenter Holstebro (UCH), har brugt Horizon-sættene til at undervise vores GF2 elektrikerelever i energilagring, da det er blevet et overgangskrav på elektrikeruddannelsen. Samtidig bruger vi det som planform til at tale om forskellige energiformer og Power-to-X, samt de fordele og udfordringer der vil være ved det.

Da vores elever kun skal kunne redegøre for begreberne kunne vi vælge bare at lave ren teoriundervisning, men da vores elever har valgt en håndværksuddannelse lærer de ofte bedst gennem hænderne. Vi kan se det til eksamen, både grundforløbs- og fysikeksamen, at eleverne har nemmere ved at forklare processen om energilagring, når de bruger de forsøg, vi lavede med Horizon-sættet som grundlag.

Sættene kan meget mere end det vi bruger dem til, men de medfølgende opgavesæt gør det det nemt at plukke i, så eleverne kun behøver at bruge tid på det, som er særligt relevant på deres uddannelse. Vi bruger som regel mellem en halv og en hel dag på sættet. Nogle af vores elever kunne sagtens bruge længere tid på at lave alle de forsøgsopstillinger, der følger med, mens andre hurtigt mister interessen.
Når man laver det som gruppeopgaver, som vi gør, skal der helst ikke være mere end fem i en gruppe, hvilket gør, at vi på de store hold er nødt til at sprede forsøgene ud over flere dage.

Vi har været tilfredse med at låne sættene, i en sådan grad, at vi overvejer selv at købe nogle sæt til skolen.