Havnen i Middelfart dannede rammerne for Klimafolkemødet i 2023

Jimmy Uldbjerg var med som repræsentant for Videnscenteret for Håndværk og Bæredygtighed. Formålet med Klimafolkemødet er at skabe praktisk inspiration på tværs af den politiske, praktiske, pædagogiske og igennem faglig og praksisnær debat. Forskere og virksomheder bidrager med fremtidens tiltag til en mere bæredygtig verden.

Fordelt på 8 scener og ca. 70 standere, blev der formidlet tanker om nye tiltag indenfor klima og byggeri.

Med overskrifter som ”Hvordan ser fremtidens byggeri ud?” og ”Nye krav til grønne boliger” blev der sat fokus på alle aspekter af bæredygtigbyggeri. Formidlet af repræsentanter fra Teknologisk Institut, Tredje Natur, SYNERGI, politiske partier såsom Venstre, SF og Radikale venstre.

Der blev tid til en masse sparring ude i standene, hvor større og mindre virksomheder og offentlige institutioner demonstrerede deres løsninger på et bedre klima.

Med så mange gode tiltag, måtte Videnscenterets repræsentant tage nogle hårde valg. Resultatet blev nogle gode snakke med blandt andet:

Visblue – der med deres system vil fremme opsamlingen af overskydende el ved brug af et Flow batteri.

På byggerisiden kom der forskellige bud på alternativer til cement og træsorter i byggeri. HEMPLime arbejder med en unik blanding af industriel hamp, hydrat kalk og specielle mineraler. Produktet distribueres af Havnens Hænder.

NyTænk er et medie målrettet danske erhvervsskoleelever – og de færdiguddannede udviklet i samarbejde med udviklingsorganisationen DIB. Mediet udgiver månedligt indhold med fokus på bæredygtige teknologier i erhvervssektoren. Alt fra politiske tiltag over erhvervsskolereformer til enkelte elevoplevelser dækkes af mediet, med en bæredygtig vinkel.

Hempcrete er endnu en virksomhed der arbejder med Hamp som bygningsmateriale. Bio-compositbeton blandet af naturlige materialer; hamp, kalk og vand og kan kaldes “hampebeton” på dansk.

Begge materialer produceres i Frankrig og leveres til Danmark til brug i byggeri.