Videnscenteret for Håndværk og Bæredygtighed har været på besøg hos Hustømrerne A/S, som bl.a. arbejder på prestigebyggeriet Lighthouse, der er beliggende på Aarhus Ø. Hustømrerne benytter KOBOTS’ Amigo-robotter til at skære gipsplader, og det både højner effektiviteten og forbedre arbejdsmiljøet.

Skrevet af Jakob Sonny Jakobsen, Projektudvikler ved Videnscenter for Håndværk og Bæredygtighed.

Gipsarbejde

De fleste tømrer skærer gipsplader med dyksav på skinne. Skærearbejdet med dyksaven foregår i en foroverbøjet stilling, som er uhensigtsmæssig for ryggen. Dyksaven er forbundet til en støvsuger, som ofte giver udfordringer, da slangen bliver viklet ind i noget eller er for kort. Slangen kan også hoppe af dyksaven, og dermed udledes der mange støvpartikler i arbejdsområdet. De ovennævnte udfordringer har KOBOTS forsøgt at gøre op med, ved at skabe deres serie af Amigo-robotter, som Hustømrerne benytter på Lighthouse.

Lighthouse er 142 meter højt, svarende til 45 etager. Det er suverænt det højeste byggeri på Aarhus Ø d.d.

Moderne løsning

Amigo-skærerobotterne er bygget til at skære forskellige pladematerialer som f.eks. gipsplader fuldautomatisk. Med Amigo-skærerobotten slipper tømreren for at stå foroverbøjet, mens pladerne tilskæres. Den frigjorte tid kan tømreren benytte til at skrue en anden plade op, eller tage mål til den næste plade. Amigo-skærerobotten er indrettet med gode muligheder for tilslutning af støvsuger, som er fastgjort således, at der ikke er risiko for slangen falder af. Alt i alt løser Amigo-skærerobotten i store træk de fleste arbejdsmiljømæssige udfordringer, der er med forarbejdning af plademateriale.

På billedet ses en Amigo-skærerobot, som er monteret på en rullevogn. På rullevognen står der også to støvsugere som kører automatisk i takt med pladerne skæres. Der er minimal støvudledning til rummet.

Godt arbejdsmiljø og god effektivitet

På Lighthouse er tømrersvendene glade for Amigo-skærerobotterne, da robotterne bidrager til et godt arbejdsmiljø og en mere effektiv arbejdsgang.

Hustømrerne har flere sjak, som udfører hver sin delopgave i opstillingen af gipsvæggene. I grove træk fordeler opgaverne sig således at, et sjak tegner op og laver stålskeletter til alle vægge. Et andet sjak laver isolering, dampspærre og tværforskalling, mens et tredje sjak sætter gipsplader op. På gipssjakket kan de nøjes med én mand der skærer alle pladerne på Amigo-robotten, mens de resterende 4-5 mand ’kun’ skruer plader op. Samlet set er det en effektiv proces, som resulterer i, at der færdiggøres gipsvægge på en etage om ugen. ”De tilskårne plader produceres så effektivt med Amigo-robotten, at det vil være meget opslidende at levere samme mængde med en dyksav”, udtaler en medarbejder fra Hustømrerne, som videnscenterets udsendte talte med.

Hustømrerne benytter en elektrisk stabler, som kan løfte pladerne op i en god arbejdshøjde, inden de flyttes over i Amigo-robotten.

Vil du prøve Amigo

Hvis du ønsker at prøve en Amigo-skærerobot, så ring til Videnscenteret for Håndværk og Bæredygtighed. Vi kommer ud med den, hjælper dig med at stille den op, sætter dig ind i hvordan maskinen og den tilhørende app fungere, således du let kan introducere dine elever til fremtidens teknologi. Se vores side, hvor Amigo-skærerobotten lægger under fanen ’Arbejdsmiljø’. Vi har også meget andet udstyr, som muligvis kan være relevant for din undervisning.