Nina Guldager Mikkelsen er i fuld gang med svendeprøven på mureruddannelsen på Learnmark Tech. Svendeprøven består af en bunden opgave og en specialeopgave, hvor Nina har valgt at mure et udsnit af en ellipseformet bruseniche. I januar besøgte hun Videnscenter for håndværk - bæredygtighed, klimarenovering og byggeri, hvor hun blev nysgerrig på videnscentrets 3D-printer. Her besluttede hun sig for at inddrage en 3D-printet prototype af hele den ellipseformede bruseniche til svendeprøven.

”Til min specialeopgave har jeg i AutoCAD lavet en tegning med mål af brusenichen, og med udgangspunkt i den har jeg printet en prototype af min svendeprøveopgave i videnscentrets 3D-printer. Prototypen giver det fulde indtryk af min opgave og viser de teknikker, jeg har lært under min uddannelse,” fortæller den kommende murersvend.

3D-printning af Ninas prototype af svendeprøven tog omkring 24 timer.

Fysisk aktiv og varierede opgaver

Siden folkeskolen har Nina interesseret sig for uddannelser inden for håndværk, men det var først efter at have prøvet uddannelser til henholdsvis maler, dyrepasser og detailassistent, at hun fandt ud af, at mureruddannelsen lige var noget for hende.

”Jeg kan godt lide at være fysik aktiv og arbejde med varierede opgaver, derfor er murerfaget helt perfekt til mig. Jeg kan især lide at lægge fliser og har derfor også valgt det til min specialeopgave,” siger Nina.