Tilbageblik på et begivenhedsrigt år

Det er nu et år siden, at Videnscentret for Håndværk - bæredygtighed, klimarenovering og byggeri så dagens lys.

Dengang var der tale om et skitseprojekt, hvor to rullende mobile teknologicentre skulle være et eldorado for erhvervsskolerne og deres undervisningsmuligheder inden for videnscentrets virkefelt – og hvor tanken var, at udstyr blev kørt ud på skolerne til gavn for så mange elever som muligt.

Siden er et hæsblæsende år gået, hvor skitser er blevet omsat til virkelighed. Derfor er det også med stor glæde, at videnscentret nu overrækker julegaven for 2018 til alle landets erhvervsskoler: To mobile teknologicentre, køreklar og spækket med nyeste teknologi.

2019 bliver dermed også året, hvor julegaven for alvor bliver åbnet op, foldet ud og ikke mindst sat i scene på skolerne. Det ser vi meget frem til.

Erfaringer fra pilotprojekter

Allerede nu har vi kørt forskellige pilotprojekter med elever og andre interessenter. Erfaringerne herfra giver os stor tiltro til, at vi vil lykkes med vores opgave, nemlig at indpode fremtidens håndværkere et mindset baseret på bæredygtighed og knaphed på ressourcer – og at dette blandt andet sker via udnyttelsen af de nyeste teknologier.

Det har været en fornøjelse at opleve elevernes og undervisernes begejstring for og engagement i videnscentrets mange muligheder.

Nok engang opfordres alle skoler til at booke de mobile teknologicentre i løbet af 2019 via:

http://bookmtc.dk/