Building Green slog dørene op i Forum, København, d. 31. oktober og d. 1. november. Eventen bød på videndeling med skarpe aktører inden for feltet og mulighed for at fremvise energiløsninger til det offentlige og private erhvervsliv.

Building Green styrker muligheden for at udnytte det kæmpe vækstpotentiale, der ligger i den voksende nationale og internationale efterspørgsel efter klimavenlige byggematerialer og løsninger. Derfor deltog videnscenterchef Iver Gaarsted.

Nye teknologier til tømrerfaget

Deltagerne fik rig mulighed for at netværke og lytte til inspirerende og visionære talere. Iver Gaarsted deltog i debatten om bygningsrenovering, som satte fokus på, om nye teknologier kan gøre bygningsrenovering mere effektiv og bæredygtig.

Her kom Iver Gaarsted blandt andet ind på nye teknologier inden for tømrerfaget, hvor

  • robotter kan sætte loft- og vægpaneler op
  • droner kan bruges til inspektion af bygninger og termografi
  • murerrobotter lægger 1000 sten i timen
  • energi og termografi kan bruges i forhold til fx isolering.

”Det er ikke nok, at der udvikles ny teknologi, hvis virksomhederne ikke tager dem til sig. Kulturen i virksomhederne skal ændres i forhold til brug af ny teknologi, digitalisering og værktøjer. Netop her kan videnscentret byde ind med digitale undervisningsforløb og den seneste teknologi, fordi vi samarbejder tæt med virksomheder, der udvikler værktøjer og digitalisering, som håndværkerne møder ude på byggepladserne,” understregede Iver Gaarsted i debatten.