Torsdag den 23. august 2018 åbner undervisningsminister Merete Riisager Videnscenter for håndværk - bæredygtighed, klimarenovering og byggeri i Horsens.

To mobile teknologicentre fyldt med den nyeste teknologi og særligt tilrettelagte læringsforløb inden for bæredygtighed, klimarenovering og byggeri er klar til at blive taget i brug af landets erhvervsskoleelever. De mobile teknologicentre, som består af specialdesignede mobile containere, hører til Videnscenter for håndværk – bæredygtighed, klimarenovering og byggeri, hvor målet er at styrke undervisningen inden for alle dele af byggeriet og dele af industri- og teknologiområdet.

Undervisningsminister Merete Riisager, borgmester i Horsens Kommune Peter Sørensen og elever fra Learnmark Tech åbner i fællesskab videnscentret torsdag den 23. august 2018 kl. 11.15 – 15.00 på Learnmark Tech, Vejlevej 150, 8700 Horsens.

Programmet for åbningsdagen indeholder blandt andet elever, der udfordrer undervisningsministeren i virtuel svejsning, rundvisning i de to mobile teknologicentre og oplæg om bæredygtighed ved Siemens, Saint-Gobain og Rockwool. Se hele programmet nedenfor.

Videnscenter for håndværk – bæredygtighed, klimarenovering og byggeri er et driftssamarbejde mellem Learnmark Horsens, Roskilde Tekniske Skole og Den jydske Haandværkerskole.

Ambitiøst projekt

Fra sidst i august kører de mobile teknologicentre ud på landets erhvervsskoler, hvor de skal være træningscentre for erhvervsskoleelever, der skal lære at tænke bæredygtighed og klimavenlighed ind i deres håndværk.

Videnscenterchef Iver Gaarsted har sammen med undervisere og ledere på de tre samarbejdende skoler haft en stram tidsplan for at få de ambitiøse idéer bag det rullende videnscenter klar til skolestart. Han og de øvrige medarbejdere i videnscentret sætter stor pris på, at undervisningsminister Merete Riisager og Horsens’ borgmester Peter Sørensen kan være med til at åbne videnscentret.

”Vi har sat barren højt for de undervisningsforløb, som videnscentret fremover kan supplere undervisningen med på landets erhvervsskoler, og de mobile teknologicentre er fyldt med den nyeste teknologi til fremtidens håndværkere. Der er fx droner til termografering, virtuel svejsesimulator, svejse-, fræse- og håndteringsrobot, 3D-printere og scannere til prototypeudvikling og forskellige bygningskonstruktioner med de nyeste byggematerialer inden for bæredygtighed, samt overvågning/adgangskontrol og tyverisikring. Dertil hører færdige undervisningsforløb, som skolerne kan supplere deres egen undervisning med,” siger Iver Gaarsted, der glæder sig til at se erhvervsskoleelever over hele landet blive udfordret og dygtiggøre sig i de mobile teknologicentre.

Ambitionen med videnscentret er også at vise, at unge, der vil være frontløbere inden for klima og bæredygtighed, netop skal vælge erhvervsuddannelsesvejen.

Alle er velkomne til åbningen af videnscentret. Af hensyn til servering af let frokost skal man tilmelde sig senest den
14. august 2018 til Selma Avdic på seav@learnmark.dk

Program

Kl. 11.15     Velkomst ved direktør for Learnmark Horsens, Niels Yde

Kl. 11.25     Officiel åbningstale ved undervisningsminister Merete Riisager og Horsens’ borgmester Peter Sørensen

Kl. 11.45     Rundvisning i de to mobile tekno­logicentre ved videnscenterchef Iver Gaarsted, elever og undervisere

Kl. 12.30     Let traktement

Kl. 13.00     ”Bæredygtige” oplæg ved Siemens, Saint-Gobain og Rockwool

Kl. 14.00     Rundvisning i de mobile teknologi­centre ved bl.a. videnscenterchef Iver Gaarsted

Kl. 15.00         Tak for i dag

 

Foto: Leitorp + Vadskær